August 10, 2020

Campania “Fii deștept în trafic”, derulată la nivel național de Poliția Română, în parteneriat cu Autoritatea de Supraveghere Financiară.

În luna octombrie a.c., preșcolarii și elevii din județ au fost sfătuiți de polițiștii de la rutieră să circule cu atenție, să respecte întotdeauna regulile de circulație și să nu traverseze strada în fugă și fără să se asigure.

 

De asemenea, cadrele didactice au fost informate cu privire la noile modificări legislative din domeniul rutier.

 

Activitățile s-au înscris în cadrul campaniei “Fii deștept în trafic”, derulată la nivel național de Poliția Română, în parteneriat cu Autoritatea de Supraveghere Financiară.

 

Pe parcursul lunii octombrie a.c., polițiștii rutieri s-au întâlnit cu preșcolarii și elevii de la 27 de unități de învățământ din județ, în cadrul unor sesiuni de informare în domeniul siguranței rutiere.

 

Polițiștii le-au explicat copiilor cât este de important să fie prudenți atunci când se deplasează pe drumurile publice în calitate de pietoni sau bicicliști și au fost îndemnați să traverseze strada în pas vioi, nu în fugă, iar înainte de traversare să se asigure temeinic că autovehiculele au oprit.

Au fost purtate discuții și despre semnificația indicatoarelor și marcajelor rutiere destinate în special pietonilor.

 

De asemenea, elevilor li s-a reamintit că trebuie să acorde prioritate de trecere autospecialelor de la ambulanță, pompieri și poliție atunci când acestea circulă cu sirenele pornite, chiar dacă semaforul electric destinat pietonilor este verde.

 

Totodată, polițiștii au atras atenția că bicicleta poate fi folosită pe drumurile publice doar împlinirea vârstei de 14 ani și necesită a fi dotată corespunzător.

 

Și profesorii au fost informați cu privire la necesitatea respectării normelor rutiere și despre noile modificări legislative referitoare la utilizarea telefoanelor mobile sau a altor dispozitive prevăzute cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video, în timpul șofatului.

 

Beneficiarii lecțiilor de educație rutieră au primit au primit pliantele campaniei „Fii deștept în trafic!” care cuprind un set de mesaje preventive.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*