July 14, 2020

Consiliul Județean Dâmbovița! (Alte) 2 contracte de asociere cu UAT – uri (Braniștea și Poiana), semnate

Sala Unirii a Consiliului Județean Dâmbovița a găzduit, evenimentul de semnare a două noi contracte de asociere între Consiliul Județean Dâmbovița și două unități administrative din județ, Braniștea și Poiana. La parafarea celor două contracte au participat președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, vicepreședintele Alin Manole, directorul general al Direcției Generale Infrastructură locală, Vasile Dinu și edilii celor două localități.

Pentru localitatea Braniștea s-a semnat contractul „Asfaltare ulițe și străzi în satele Braniștea și Dâmbovicioara din comuna Braniștea, județul Dâmbovița” (2,787 km). Valoarea totală a contractului este de 1.269.502,83 lei, din care finanțarea CJD are valoarea de 634.751,41 lei.

Al doilea contract semnat, astăzi, a fost „Modernizare drumuri locale DS 18 și DS 2088, în comuna Poiana, județul Dâmbovița” (0,970 km). Valoarea totală a contractului este de 824.139,56 lei, din care CJD asigură finanțare în valoare de 412.069,78 lei.

Primarul comunei Braniștea, Adrian Stan, a declarat că după semnarea acestui contract, gradul de asfaltare al drumurilor din comună a ajuns la 98%, în timp ce primarul comunei Poiana, Marian Șerban, a declarat că a ajuns cu asfaltarea la 100% „Mulțumesc frumos domnului președinte pentru această asociere, sunt bucuros și așteptăm să mai încheiem noi contracte și anul viitor (…) am asfaltat si drumul județean 711 D, de la Românești și până la Lungulețu și vreau să le mulțumesc domnului președinte și domnului vicepreședinte pentru sprijin, mai trebuie să facem doar marcajul acestui drum, pe care se va circula în condiții de autostradă”.

În anul 2019, prin bugetul propriu al Consiliului Județean Dâmbovița, pentru obiectivele de infrastructură rutieră derulate în asociere cu unitățile administrativ-teritoriale, a fost alocată suma de 23.887.000 lei, din care 9.817.000 lei pentru obiectivele în curs de execuție și 14.070.000 lei pentru obiectivele la care nu a început execuția lucrărilor sau pentru care a fost emis acordul de principiu în vederea asocierii.

De asemenea, în anul 2019, a fost emis acordul de principiu privind asocierea Consiliului Județean Dâmbovița cu un număr de 63 de unități administrativ-teritoriale, pentru aceste obiective fiind în curs de elaborare documentațiile tehnico-economice, urmând ca după finalizarea acestora și obținerea avizelor și acordurilor solicitate prin certificatele de urbanism, să fie aprobată asocierea și principalii indicatori tehnico-economici ai obiectivelor, în vederea derulării procedurilor de achiziție publică pentru contractarea execuției de lucrări.

Dintre obiectivele pentru care a fost emis acordul de principiu în vederea asocierii în anul 2019, au fost finalizate documentațiile aferente și îndeplinite condițiile în vederea aprobării asocierii pentru 29 de unități administrativ-teritoriale.

Valoarea totală a cotelor de cofinanțare, ce revin Consiliului Județean Dâmbovița pentru derularea obiectivelor aprobate a fi derulate în asociere în cursul anului 2019, este de 24.694.745 lei (inclusiv TVA).

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*