August 10, 2020

Ziua Internationala a Radiologiei-8 Noiembrie 2019

Directia de Sanatate Publica a Judetului Dambovita impreuna cu, medicii radiologi, imagisti, tehnicienii si profesionistii celebreaza in data de 8 noiembrie 2019, cea de a saptea editie a Zilei Internationale a Radiologiei.

Cu acest prilej, promovam sloganul campaniei mondiale “Sa sarbatorim impreuna!” si sloganul campaniei nationale “Imagistica Sportiva –  o mana intinsa noilor recorduri“.

Ziua Internationala a radiografiei are scopul de a creste nivelul de constientizare asupra rolului radiologiei in cadrul unor ingrijiri de sanatate sigure, precum si pentru a imbunatatii  intelegerea rolului pe care medicii radiologi si tehnicienii il joaca in cadrul procesului de acordare a ingrijirilor de sanatate.

Imagistica sportiva (radiologia musculo-scheletica) a fost alaeasa ca tema principala a zilei in 2019, pentru a evidentia rolul esential pe care il joaca profesiionistii de imagistica in detectarea diacnosticului, pronosticul si tratamentul leziunilor legate de sport, crscand calitatea ingrijirii si a tratamentului pacientilor.

Radiologia musco-scheletica este o specialitate in crestere rapida a radiologiei diagnostice, care joaca un rol din ce in ce mai important in evaluarea si managementul pacientilor cu o mare varietate  de leziuni in intreaga lume. In aceasta subspecialitate, a aparut o noua disciplina – imagistica sportiva. Dezvoltarea imaginilor cu ultrasunete si rezonanta magnetica in specil in ultimii 20 de ani, a dus la vizualizarea superioara a tendoanelor, ligamentelor si cartilajelor, dand o importanta sporita imagisticii medicale  in diagnosticul si tratamentul leziunilor legate de sport.

 

Sustineti Campania “Imagistica Sportiva – o mana intinsa noilor recorduri!”

Contribuiti la cresterea nivelului de informare a populatiei cu privire la rolul radiologiei si a imagisticii in cadrul                                                             ingrijirilor de sanatate sigure!

 

DIRECTOR EXECUTIV,                                                                               DIRECTOR EXEC. ADJ. SAN. PUB.

DR. SORIN STOICA                                                                                   DR. GABRIELA COSTEA

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*