February 25, 2021

Alternativa Dreaptă acuză! Ministrul Finanțelor Publice calcă în picioare Codul Fiscal

Etatismul este molipsitor, contagiunea venind la pachet cu atitudini ipocrite si sentimente de dispreț față de contribuabili, ne-o dovedește ministrul finanțelor publice care, în timp ce calcă în picioare Codul Fiscal, afirmă: “Codul Fiscal nu a fost modificat, este in vigoare si TREBUIE aplicat”.

În ultima zi a anului trecut, invocând art. 342 din Codul Fiscal, ministerul finanțelor publice a modificat ilegal accizele la carburanți încălcând chiar articolul invocat, 342, care-l obliga să publice modificările cel mai târziu pe data de 20 octombrie. Devine evident că încălcarea termenelor obligatorii de publicare a detaliilor fiscale este o cutumă pentru ministerul finanțelor.

Aceeași ultimă zi a anului reprezenta și termenul limită până la care ministerul era obligat să publice normele de venit pentru 2020, conform art 69 din același Cod Fiscal. Art 69 a fost încălcat în fiecare an de toate guvernele anterioare, această realitate nefiind o justificare pentru actualul guvern să-l încalce și el, ci doar dovada că-i la fel de ticălos și hulpav ca și precedentele, în ciuda pretenției că are altă culoarea politică.

Disprețul ministerului finanțelor publice față de contribuabili nu se oprește aici ci este amplificat de o cutumă și mai veche, ridicându-l la rangul de perversiune fiscală: TVA aplicat la acciza din carburanți, adică taxarea TAXEI, o practică de dublă impozitare pe cât de josnică pe atât de ilogică. Cu alte cuvinte, ministerul finanțelor publice pretinde de la noi o recompensă materială pentru faptul că ne-a pus o taxă.

Iată că etatismul liberal nu este cu nimic mai prejos decât etatismul socialist, scuzate fie pleonasmele, grija guvernanților pentru propriile nevoi și interese primând în fața respectului pentru “mâna” care-i hrănește.

Adrian Ardeleanu – secretar general Alternativa Dreaptă

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*