February 28, 2021

Investiție de peste 7 milioane lei! Primarul Târgoviștei, vizită de lucru pe șantierul noului parc de la UM Gară

Am făcut o vizită în teren pe șantierul de amenajare a noului parc din zona UM Gară, de lângă viitorul complex comercial (mall).

Astfel, pe o suprafață de 16.481 mp, se construiește un parc public de agrement, investiție care, în afara amenajării unei suprafețe de peste 14.000 mp. ca și spațiu verde, presupune construirea în plus a unei piațete și a unei fântâni arteziene, a unui loc de joacă, a unei zone de fitness, a unei biblioteci în aer liber, dar și amenajarea aleilor pietonale și a pistelor pentru biciclete.

Spațiul verde cuprinde zone cu vegetație bogată și peluze ce pot fi folosite ca locuri de picnic. Se vor planta aproximativ 500 de arbori și arbuști din specii rășinoase și foioase și se vor amenaja zone cu flori. Va exista și un sistem automat de irigații. Iluminatul ambiental se va realiza cu stâlpi de iluminat și corpuri LED, iar iluminatul decorativ va presupune bolarzi și proiectoare.

Vor fi amplasate cișmele și toalete.

De asemenea, parcul va fi dotat cu bănci, coșuri de gunoi, rastele și o stație de biciclete.

Valoarea investiției este de 7.080.721,49 lei, inclusiv TVA, durata de execuție maximă este de 12 luni, iar sursa de finanțare este asigurată prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

La acest moment, se lucrează la împrejmuire și la fundația noii biblioteci în aer liber!

În paralel, continuă și lucrările la noul complex comercial (mall), investiție care vă fi finalizata în aceasta primăvara!

Daniel Cristian Stan – Primarul Municipiului Târgoviște

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*