March 1, 2021

Acțiune a polițiștilor de la rutieră

La data de 16 ianuarie a.c., în intervalul orar 12:00-20:00, polițiștii de la rutieră au acționat pentru prevenirea accidentelor de circulație și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră pe raza întregului județ.

În urma acțiunilor din teren, polițiștii au constatat 4 infracțiuni și au aplicat 736 de sancțiuni contravenționale, a căror valoare se ridică la 224.830 de lei.

Cele mai multe amenzi, 664, au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor O.U.G nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, din care 242 pentru încălcarea regimului legal de viteză, 155 pentru neportul centurii de siguranță de către conducătorii auto, 6 pentru depășiri neregulamentare, 20 pentru lipsa documentelor prevăzute de lege și 32 pentru utilizarea neregulamentară a telefonului mobil în timpul șofatului.

Alte 102 sancțiuni contravenționale au fost aplicate bicicliștilor, iar 38 pietonilor, ca urmare a încălcării normelor privind circulația pe drumurile publice.

De asemenea, au fost reținute 40 de permise de conducere, dintre care 22 pentru depășirea limitei legale de viteză cu peste 50 de km/h, 7 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor și 6 pentru depășiri prin locuri nepermise.

Totodată, au fost retrase 9 certificate de înmatriculare și retrase 2 seturi de plăcuțe de înmatriculare. În cazul unui autovehicul, s-a dispus măsura suspendării dreptului de utilizare.

Exemple:

• Polițiștii de la Serviciul Rutier au aplicat 72 de sancțiuni contravenționale operatorilor de transport de mărfuri și persoane, iar în cazul unui autovehicul au dispus și măsura suspendării dreptului de utilizare.

• Un bărbat este cercetat de polițiști după ce a fost depistat în timp ce conducea un autoturism, deși nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar altul, conducând un autovehicul a cărei autorizație de circulație provizorie era expirată.

• Pe numele unui bărbat din Buciumeni, polițiștii au întocmit un dosar penal întrucât l-au depistat la volanului unui autoturism pe drumul național 71, în afara localității Brătești, deși avea suspendat dreptul de a șofa.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*