February 25, 2021

Bicicliști sub influența băuturilor alcoolice, amendați de polițiștii de la rutieră

La data de 16 ianuarie a.c., polițiștii au sancționat contravențional 23 de persoane pe care le-au depistat în timp ce se deplasau cu bicicleta, deși consumaseră băuturi alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, acestea au prezentat alcoolemii cu valori cuprinse între 0,08 și 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Poliţia rutieră le reamintește bicicliştilor:

Respectați cu stricteţe regulile de circulaţie, atât pentru siguranţa dumneavoastră, cât şi a celorlalți participanţi la trafic. Echipați-vă corespunzător bicicleta!

Nu vă deplasați cu bicicleta dacă vă aflați sub influenţa alcoolului, a substanţelor stupefiante sau a medicamentelor cu efecte similare acestora.

Nu transportați și nu trageți obiecte care, prin volumul ori greutatea lor, stânjenesc sau periclitează conducerea bicicletei ori circulaţia celorlalți participanţi la trafic.

Semnalizați din timp şi vizibil orice schimbare a direcţiei de deplasare.

Manifestați atenţie sporită în zona intersecţiilor. Este necesar să opriți la colţul străzilor pentru a vă asigura că puteți continua deplasarea în condiţii de siguranţă.

Concentraţi-vă permanent asupra traficului. Nu ascultaţi muzică şi nu vorbiţi la telefonul mobil în timp ce vă deplasaţi cu bicicleta.

Fiţi vizibili în trafic! Purtaţi vestă și articole vestimentare cu accesorii reflectorizante! Mare atenție la deplasările cu bicicleta în condiții de vizibilitate redusă!

Și nu uitați: în conformitate cu prevederile legale în vigoare, bicicliştilor le este interzis să circule atunci când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă sau zăpadă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*