February 28, 2021

Asociația Tineri pentru Europa de Mâine și Liceul Teoretic Ion Ghica, atelier de lucru la Răcari

Schimburile de experienta sunt oportunitati de neratat pentru tinerii care doresc sa se dezvolte din punct de vedere personal si profesional. Proiectul Erasmus+ NEET – Not in Education, Employment or Training – A Challenge for Europe le ofera elevilor din mediile defavorizate ale judetului Dambovita ocazia de a calatori in tari precum Marea Britanie, Suedia sau Finlanda. Acolo ei isi pot dezvolta abilitatea de a comunica intr-o limba straina, capacitatea de a se integra intr-un mediu intercultural si pot afla multe lucruri despre cultura statelor pe care le viziteaza.
O astfel de activitate va avea loc si in judetul Dambovita in perioada 3-7 februarie 2020. Institutiile implicate in proiectul mentionat vor primi vizita unor grupuri de elevi si profesori din Suedia, Finlanda si Marea Britanie. Intrucat vor avea loc o serie de activitati dedicate copiilor si tinerilor in pericol de a deveni niste „victime” ale fenomenului NEETs, echipa de proiect va pregati minutios toate evenimentele care se vor desfasura in prezenta vizitatorilor.
In acest sens, Asociatia Tineri pentru Europa de Maine si Liceul Ion Ghica Racari au desfasurat in data de 17 ianuarie 2020 primul atelier de lucru destinat organizarii actiunilor din perioada urmatoare. Astfel, elevii care vor reprezenta Liceul Ion Ghica in cadrul schimbului de experienta din Dambovita si la nivel international au participat la o sesiune de instruire pe teme precum comunicare intr-o limba straina si in mediu intercultural, cum ne integram intr-un grup nou si altele.
Pe langa tinerii din grupul tinta, la activitate au participat si alti elevi interesati de tematica expusa. Cu totii si-au exprimat dorinta de a invata mai multe in cadrul altor sesiuni similare. Ei vor avea ocazia de a-si completa cunostintele in cadrul atelierelor care vor urma.

Sursa- Asociatia “Tineri pentru Europa de Mâine”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*