February 25, 2021

Razie a polițiștilor de la Târgoviște

În perioada 18-19 ianuarie a.c., în intervalul orar 18:00-02:00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște, în colaborare cu efective de la secțiile de poliție rurală din arondare, au organizat o razie pentru depistarea și sancționarea faptelor antisociale.

În cadrul activităților din teren, au fost verificate 10 societăți comerciale și 332 de persoane și controlate 368 de autovehicule.

De asemenea, polițiștii au constatat o infracțiune contra siguranței circulației pe drumurile publice și au aplicat 170 de sancțiuni contravenționale a căror valoare se ridică la 50.765 de lei.

Din totalul amenzilor, 24 au fost la Legea nr. 61/1991 privind ordinea și liniștea publică, 2 la Legea nr. 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite și 3 pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 333/2003.

Totodată, au fost confiscate bunuri în cuantum de 1.122 de lei, reținute 3 permise de conducere și retrase 3 certificate de înmatriculare.

Exemplu:

În cursul serii de 18 ianuarie a.c., polițiștii de la Secția nr. 5 Poliție Rurală Voinești au depistat în trafic un bărbat, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, deși consumase băuturi alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, cel în cauză a prezentat o alcoolemie a cărei valoare s-a ridicat peste 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele lui, polițiștii au întocmit un dosar penal.

• Acțiuni ale polițiștilor de la Răcari și Fieni

În urma unei acțiuni organizate sâmbătă, 18 ianuarie a.c., de polițiștii de la Răcari și de la Secția nr. 12 Poliție Rurală Tărtășești, au fost aplicate 100 de sancțiuni contravenționale și confiscate 100 de țigarete.

De asemenea, polițiștii au reținut un permis de conducere și au retras un certificat de înmatriculare.

Pe numele a două persoane au fost întocmite dosare penale după ce au fost depistate de polițiști în timp ce ofereau spre comercializare, din portbagajul unui autoturism, 54 de kilograme de pește pentru care nu dețineau documente justificative de proveniență.

Întreaga cantitate de pește, din specia caras, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

Totodată, în cadrul unei acțiuni a polițiștilor din Fieni pe linie de silvicultură și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, derulată duminică, 19 ianuarie a.c., au fost controlate 39 de autovehicule, 5 atelaje hipo, legitimate 54 de persoane și confiscate 80 de kilograme de cetină.

Pentru abaterile de la normele contravenționale, polițiștii au aplicat 31 de amenzi, din care 2 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 171/2010 și 29 pentru încălcarea normelor rutiere conform O.U.G nr. 195/2002.

Valoarea totală a amenzilor se ridică la 22.610 lei.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*