March 3, 2021

Acțiuni pentru siguranța cetățenilor

În perioada 23-24 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, alături de efective de jandarmi, au continuat acțiunile pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică.

Pe parcursul celor două zile, polițiștii au intervenit la 68 de evenimente, 52 dintre acestea fiind sesizate pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112. Au fost sesizate 47 de infracțiuni, din care 20 contra persoanei și 22 contra patrimoniului.

Pentru neregulile descoperite în teren, polițiștii au aplicat 852 de sancțiuni contravenționale.

De asemenea, au fost reținute 43 de permise de conducere, retrase 9 certificate de înmatriculare și confiscate bunuri în cuantum de 1.780 de lei.

Exemple:
• La data de 24 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște au întocmit un dosar penal pe numele unui tânăr de 26 de ani, din localitate, pe care l-au depistat în timp ce conducea un autoturism, deși avea suspendată exercitarea dreptului de a șofa.

• În dimineața zilei trecute, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Moreni au fost sesizați de o tânăr din localitatea I.L.Caragiale cu privire la faptul că are un conflict cu concubinul său.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că pe numele bărbatului exista
un ordin de protecție provizoriu, emis din cursul lunii septembrie a anului 2019, aflat în vigoare și la această dată.

Față de acesta se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de art. 32 alin. 1 din Legea nr. 217/2003 pentru prevenirea și combaterea violenței domestice.

• Polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Târgoviște au documentat activitatea infracțională a unei femei de 38 de ani, din Răcari, bănuită de comiterea infracțiunii de înșelăciune.

Din cercetări a reieșit că, în ziua de 20 ianuarie a.c., bănuita ar fi abordat o femeie care se deplasa pe o stradă din Târgoviște, pe care ar fi înșelat-o prin metoda “pomenii”, deposedându-o de bijuterii din aur, în valoare de 2.500 de lei.

Părțile s-au împăcat, bănuita achitând contravaloarea prejudiciului.

În cauză, urmează a fi propusă soluție prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgoviște.

• Pe parcursul zilei trecute, în intervalul orar 08:00-16:00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Răcari, sprijiniți de efective de la Secția nr. 12 Poliție Rurală Tărtășești, au organizat o acțiune pentru depistarea și sancționarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză.

În cadrul activității, au fost controlate 101 autovehicule și legitimate 104 persoane.

Totodată, au fost aplicate 123 de sancțiuni contravenționale, dintre care 100 pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 15 pentru neportul centurii de siguranță.

Valoarea totală a amenzilor aplicate se ridică la 42.505.

Au fost reținute 4 permise de conducere și un certificat de înmatriculare.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*