February 28, 2021

Propunere PSD Dâmbovița! Tudor Gheorghe, Cetățean de Onoare al comunităților locale

SCRISOARE DESCHISĂ ADRESATĂ

TUTUROR PRIMARILOR ORAȘELOR ȘI AI COMUNELOR DIN DÂMBOVIȚA

Stimată Doamnă Primar,

Stimate Domnule Primar,

Pe fondul apariției în spațiul public a unor atacuri lansate de pseudo-politicieni liberali la adresa unui simbol cu valoare de patrimoniu al culturii naționale, luând în calcul nevoia de promovare și de protejare a valorilor patrimoniului cultural material dar mai ales imaterial, având în vedere apariția în sp+ațiul public a unor elemente de natură să deformeze percepția publică despre valorile culturale tradiționale, în semn de apreciere pentru contribuția excepțională avută, de-a lungul întregii sale activități, desfășurată pe mai multe decenii, la promovarea culturii și a patrimoniului cultural românesc atât în țară cât și în străinătate, ca o dovadă a respectului pentru măiestria artistică și pentru talentul, dăruirea și profesionalismul prin care a contribuit la îmbogățirea culturii naționale și a spiritualității românești, vă propunem, stimate dle. Primar, să analizați oportunitatea acordării titlului de ”Cetățean de onoare” al localității, dlui. Tudor Gheorghe.

Considerăm că acordarea distincției ar fi justificată de talentul și de profesionalismul dlui. Tudor Gheorghe puse în slujba atât a poeziei culte românești, a muzicii dar și teatrului, pentru contribuția sa importantă la dezvoltarea valorilor tradiționale, pentru promovarea lor în societate prin intermediul culturii, toate acestea fiind gesturi asumate și recunoscute de opinia publică națională.

De asemenea, decizia s-ar justifica având în vedere contribuția deosebită a dlui. Tudor Gheorghe la punerea în valoare a patrimoniului cultural național, prin valorificarea și prin promovarea muzicii culte, dar și pentru dăruirea și profesionalismul de care domnia sa a dat dovadă, timp de decenii, în dezvoltarea artelor.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*