April 12, 2021

Crucea Roșie Dâmbovița! Seminar de instruire a președinților subfilialelor, la Sinaia

În perioada 4-6 februarie 2020, la Sinaia are loc seminarul de instruire a preşedinţilor subfilialelor de Cruce Roşie Dâmboviţa. Gazdele şi moderatorii acestui seminar au fost preşedintele Crucii Roşii Dâmboviţa, pr.Ionuţ Ghibanu,vicar eparhial al Arhiepiscopiei Târgoviştei, directorul Crucii Roşii Dâmboviţa, jr.Raul Pavelescu şi inspectorul de specialitate al Crucii Roșii Dâmbovița, Gheorghe Popescu. Participanţii la seminar au fost reprezentanţi din 56 de subfilialele de Cruce Roşie din Dâmbovița, şi anume,primari,viceprimari,secretari de localităţi şi voluntari cu ajutorul cărora Filiala Dâmbovița implementează cu succes proiectele umanitare la nivelul judeţului Dâmboviţa. Nu au lipsit invitaţii: preşedintele CJ Dâmboviţa,Alexandru Oprea, secretarul judeţului Vasile Ivanoff, Cristina Stroe-inspector şcolar general adjunct, dr. Aquilina Mesina-DSP Dâmboviţa şi şefi de arme:Jandarmeria Dâmboviţa,ISU Dâmboviţa şi Poliţia Dâmboviţa.

Acest seminar are ca scop optimizarea activităţii subfilialelor, care să ofere alternative de dezvoltare adaptate la necesităţile din teritoriu. Seminarul urmăreşte atingerea unor subiecte cheie, legate de management, lucrul în echipă, principalele reglementări cu privire la organizarea unei filiale, stimularea voluntarilor şi alte lucruri de interes care să conducă la optimizarea activităţii Crucii Roşii Dâmboviţa.

Preşedintele Crucii Roşii Dâmboviţa,pr.Ionuţ Ghibanu-vicar eparhial al Arhiepiscopiei Târgoviştei a ales să le vorbească celor prezenţi pe tema”Morala creştină în activitatea de Cruce Roşie Dâmboviţa .Modalităţi comune de sprijin Arhiepiscopia Târgovişte şi Crucea Roşie Dâmboviţa în susţinerea persoanelor vulnerabile şi defavorizate”. În contextul temei prezentate, preşedintele Crucii Roşii Dâmboviţa,pr.Ionuţ Ghibanu-vicar eparhial al Arhiepiscopiei Târgoviştei a ţinut să evidenţieze importanța celor şapte principii fundamentale ale Crucii Roşii Dâmboviţa în peisajul umanitar de astăzi. Umanitatea, Imparțialitatea, Neutralitatea, Independenţa, Voluntariatul, Unitatea și Universalitatea – stau la baza deciziilor și acțiunilor Crucii Roşii.

Implicarea permanent în viaţa comunităţii dâmboviţene
Directorul Crucii Roşii Dâmboviţa, jr.Raul Pavelescu a prezentat o analiză responsabilă a activităţii desfăşurate anul trecut şi totodată a făcut noi propuneri de îmbunătăţire a acesteia, de întărire a capacităţii organizaţionale, de implicare permanentă în viaţa comunităţii dâmboviţene.

S-a subliniat importanţa conlucrării dintre instituțiile statului şi Crucea Roşie,punând accentul pe metodele care stau la baza acestui parteneriat.

S-a prezentat un raport privind rolul forțelor de ordine în intervenția la dezastre. Modalități comune de intervenție în situații de dezastre – Jandarmerie/ Crucea Roșie Dâmbovița.

Umanitatea, Imparțialitatea, Neutralitatea, Independenţa, Voluntariatul, Unitatea și Universalitatea – stau la baza deciziilor și acțiunilor Crucii Roşii

Crucea Roşie Dâmboviţa, susţinută de Consiliul Judeţean Dâmboviţa
Consiliul Județean Dâmboviţa a fost întotdeauna aproape de Crucea Roşie Dâmboviţa, a susținut inițiativele și a creat premisele unei colaborări cât mai frumoase în interesul tuturor dâmboviţenilor . Dovadă a acestei cooperări fructuoase dintre cele două instituţii este şi sprijinul financiar anual oferit de Consiliul Județean către Crucea Roşie Dâmboviţa. Preşedintele CJ, Alexandru Oprea, prezent la Sinaia a transmit un gând bun tuturor celor care se implică în proiecte ce contribuie la creșterea calității vieții dâmboviţenilor.

Mișcarea Internațională de Cruce Roșie și Semilună Roșie este o mișcare umanitară internațională
Secretarul judeţului-Vasile Ivanoff, prezent la seminar a ales să vorbească despre Mișcarea prInternațională de Cruce Roșie și Semilună Roșie care este o mișcare umanitară internațională şi despre părțile componente ale mișcării : Comitetul Internațional al Crucii Roșii, Federația Internațională a Societăților de Cruce Roșie și Semilună Roșie şi nu în ultimul rând Societățile Naționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie existente în aproape toate țările lumii. La ora actuală, 185 de societăți naționale sunt recunoscute de Comitetul Internațional al Crucii Roșii și admise ca membre cu drepturi depline în cadrul Federației. Fiecare entitate lucrează în țara de origine.

DSP Dâmboviţa, protocol de colaborare cu Crucea Roșie pentru derularea în condiții optime a unor campanii de promovare a sănătății
Dr. Aquilina Mesina-DSP Dâmboviţa , a avut o intervenţie în cadrul căreia a vorbit despre protocolul de colaborare cu Crucea Roșie Dâmboviţa , în baza căruia au derulat şi vor derula campanii de promovare a sănătăţii, două obiective importante fiind sensibilizarea populației cu privire la adoptarea unui stil de viață sănătos și îmbunătățirea utilizării măsurilor eficiente de prevenție.

Şi inspectorul şcolar general adjunct -prof. Cristina Stroe a ţinut să aprecieze rolul important pe care îl are Crucea Roşie Dâmboviţa în cadrul activităţilor desfăşurate în unităţile şcolare dâmboviţene .

Fiecare experienţă cu beneficiarii Crucii Roşii este unică şi emoţionantă, iar voluntarii Crucii Roşii pot confirma acest lucru. Sentimentele sunt intense şi complementare: tristeţe, revoltă, compasiune, dar mai ales bucuria de a alina suferinţa unor oameni aflaţi în nevoie. Astfel eşti motivat să cauţi permanent soluţii pentru a face mai mult şi mai bine.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*