April 14, 2021

Președintele OT PRO România Dâmbovița, Irene Dumitru! Guvernarea celor 3 luni – perioadă scurtă, răni adânci!

Printre intențiile de privatizare a sistemului de sănătate, majorarea prețurilor la energie electrică și gaze naturale, îndatorarea României cu 40 de miliarde, 25 de ordonanțe de urgență într-o singură zi, PNL “iartă” două bănci cu capital străin de o datorie colosală către stat.

În urma controalelor efectuate, s-a constatat faptul că cele două bănci din sistemul Bauspar din țara noastră: BCR BpL și Raiffeisen Banca pentru Locuințe (RBL), au încasat și plătit clenților ilegal prima de stat anuală și au încheiat contracte de economisire-creditare cu clienții minori, care aveau vârstă mai mică de 18 ani atât la data încheierii contractelor, cât și la data la care aceste contracte au fost reziliate/repartizate.

De creditare ar fi beneficiat și persoane care ar fi depășit vârsta maximă acceptată în normele de creditare, inclusiv mai mulți membri ai aceleiași familii.

Auditorii au subliniat că în spatele acestor contracte se ascundea intenția debitorilor de a încasa prima de stat pe cât mai multe contracte posibile, respectiv conexarea contractelor și obținerea unui singur credit pentru spațiul locativ, dar cu păstrarea primei de stat pentru toate contractele conexate.

250 000 000 € este suma pe care Guvernul Orban o “trece cu vederea”, în timp ce reprezentanții puterii executive declară faptul că majorarea alocațiilor pentru copiii români nu este posibilă.

PRO România nu uită faptul că demersul politic se face doar în interesul cetățeanului și taxăm orice astfel de derapaje!

Irene Dumitru – Președinte Organizația de Tineret PRO România Dâmbovița și Vicecoordonator Organizația de Tineret PRO România

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*