March 7, 2021

Viceprimarul Târgoviștei, Monica Ilie! PNL sacrifică orice pentru a avea alegeri anticipate

Câteva considerații cu privire la situația politică actuală…

Azi, domnul Orban este prim-ministrul demis, interimar, desemnat al unui guvern care a fost îndepărtat printr-o moțiune de cenzură, pentru incompetență, guvern pe care îl prezintă, din nou, ca fiind bun și competent. Este o mascaradă pusă la cale de PNL, pentru a continua și adânci criza politică din Romania. Cui folosește acest lucru? Cine să voteaze guvernul acesta care tocmai a fost demis cu un număr covârșitor de voturi, dacă nici membrii PNL nu îl votează? Președintele țării, care se poartă mai mult ca un căpitan de echipă politică și nu ca un garant al stabilității și al democrației țării, împreună cu liberalii, au depășit recordul de penibil și au dus în derizoriu democrația din Romania, prin jocurile de culise pe care le fac în defavoarea românilor care le-au acordat încrederea.
Este clar că președintele Iohannis a făcut această desemnare nu pentru că dorește să construiască un guvern pentru România, ci pentru că dorește să îl dărâme. PNL sacrifică orice pentru a avea anticipate înainte ca anumite legi (legea privind alocațiile pentru copii, majorarea punctului de pensie, majorarea salariilor din învățământ, care nici măcar nu se mai regăsesc în noul program de guvernare anunțat astăzi) să intre în vigoare la 1 septembrie. Dacă ne gândim că la acestea se adaugă majorarea prețului la gaze și energie electrică, împrumuturile fără număr, investițiile incerte, creșterea ratelor la creditele legate de ROBOR 3M, privatizarea mascată a sistemului public sanitar și multe altele, este de înțeles de ce preferă să arunce acum țara în haos, pentru a asigura niște locuri calde, în parlament, liderilor liberali. În noiembrie, încrederea românilor în PNL ar fi sfărâmată, iar ei știu acest lucru. Citind pe un site autohton, am găsit într-un articol, opiniile unor analiști germani, exprimate la postul german Deutsche Welle, unde criticau sever planurile prezidențialo-liberale din actuala criză politică, afirmînd: ,,E foarte probabil ca, după adoptarea cu voturi liberale a moţiunii de cenzură împotriva guvernului liberal şi după previzibila redesemnare, de către preşedinte, a articulatului Ludovic Orban ca premier, să se producă un act de schizofrenie politică. Cine să-l înţeleagă?”
Toată această grabă nu are nimic de-a face cu românii, cu nevoile lor, cu democrația, ci doar cu aranjarea pe niste scaune a unor membri PNL, cu plătirea unor polițe, pro sau contra. Daca privim calendarul alegerilor anticipate, noul Parlament va avea ca primă activitate o vacanță. Dacă alegerile vor fi la finalul lunii iunie, potrivit art. 66, alin.1- prima sesiune de lucru nu poate depăși sfârșitul lunii iunie, iar a doua începe în luna septembrie. Ne permitem această criză politică ce atrage dupa ea haousul în economie, în investiții, doar pentru ca PNL să își satisfacă această dorință nebună de a deține controlul absolut în România? Unde este democrația despre care vorbeau că a fost distrusă de PSD? Este oare în cele 25 de ordonanțe de urgență, date pe genunchi, într-o singură noapte, multe cu încălcarea evidentă a Constituției?
Se încearcă să se inoculeze ideea că PSD se teme de alegeri anticipate. Nimic mai fals! PSD are resursă umană, este pregătit pentru alegerile locale și va fi pregătit și pentru eventuale alegeri anticipate.
Ceea ce susținem este faptul că atunci când te gândești la binele unei țări este nu să creezi o criză politică falsă, artificială ci să încerci să creezi alianțe, coaliții guvernamentale cu scopul de a depăși situația critică, dacă ea într-adevăr există. Asta doar dacă nu sunt alte interese ascunse ochilor și urechilor noastre! Și ca ultimă precizare, nimic nu garantează că alegerile anticipate vor avea rezultatatul scontat de PNL. Ce alt joc vor inventa atunci?

Monica Ilie – Viceprimarul Municipiului Târgoviște

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*