February 28, 2021

Liderul ADN, Cătălin Ivan, acuză! Sistemul judiciar este capturat din nou la Cotroceni!

Sistemul judiciar din România este capturat din nou la Cotroceni, iar românilor li se servește „butaforia anticipatelor“ în vreme ce lui Iohannis i se clasează dosarele!

Cu un Guvern demis Orban și același Guvern propus pentru votul de învestitură, pe fondul unei butaforii generale menită să ducă, eventual, la alegeri anticipate, vedem miza reală a crizei politice induse: mult zgomot care să acopere capturarea sistemului de Justiție de către «jupânul de la Cotroceni», prin instrumentul său, fostul ministru pedelist Cătălin Predoiu, astăzi vopsit în ministru penelist. Adevărata miză a acestei perioade o reprezintă numirea în fruntea Parchetului General, a DNA sau DIICOT a cadrelor «selectate» cu multă grijă, din sfera de influență a SRI, care eventual să reia «tradiționala colaborare» dintre serviciile secrete și procuratură pentru arestări convenabile.

Vedem cum istoria se repetă sub ochii noștri, dar nimeni din clasa politică actuală nu mai are curajul să denunțe actul de (re)capturare a sistemului judiciar sub comanda Controceniului. Nici Iohannis nu a vrut să învețe nimic din lecția «Băsescu», omul care a fost imediat lăsat din brațe de sistemul infernal pe care l-a construit cum nu a mai deținut puterea. Azi lui Iohannis și soției sale li se clasează dosarele, dar mâine, când nu va mai fi președinte, va deveni «beneficiarul» acelorași tratamente.

Am susținut și vom susține dezlipirea reală, așa cum este ea prevăzută chiar în Constituție, a Justiției de politic și de serviciile secrete, ca putere distinctă și independentă în statul român de drept. Dar ceea ce se întâmplă din nou în România ne arată că la vârful puterii se acționează prin orice mijloace pentru ca epoca Băsescu să se repete și să reînceapă vânătoarea selectivă de politicieni, în funcție de scopul electoral de moment.

România nu va avea nici o șansă să ajungă cu adevărat o țară democratică dacă la vârful Parchetelor sunt selectați și numiți oameni nu în funcție de dosarul lor profesional, ci de simpatia pe care o au față de serviciile secrete. Ce să creadă restul procurorilor, în majoritatea lor buni profesioniști și onești, când văd că practica de a accede în funcțiile cele mai înalte nu ține cont de criteriul meritului, ci de acela al disponibilității de a urma o agendă politică?

Suntem iarăși într-un moment critic – al câtelea în ultimii ani? – în care propaganda ține loc de adevăr, iar spectacolul de Justiție. Dacă vom merge la vot doar ca să confirmăm ce ne spune propaganda, atunci chiar că nu mai avem ca națiune nici o șansă. Dacă românii vor înțelege că democrația poate fi susținută doar prin ruperea monopolului PNL-PSD din Parlament și se vor încrede în ADN, atunci mai putem spera că România va putea fi reformată în interesul cetățenilor!

Cătălin Ivan – Președinte Alternativa pentru Demnitate Națională

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*