March 7, 2021

Deputatul PRO România, Oana Vlăducă! România a încăput pe mâna unui premier atât de ridicol …

Creșterea valorii tichetelor de masă

Un subiect care putea să treacă doar ca știre, dacă nu ieșea la interval dl Ludovic Orban.

Știrea e așa:

Camera Deputaţilor a adoptat săptămâna trecută proiectul de lege care prevede majorarea valorii nominale a tichetelor de masă de la 15,18 lei la 20 de lei. Votul este decizional, astfel că propunerea legislativă merge la promulgare, la şeful statului.

În favoarea proiectului s-au înregistrat 267 de voturi ”pentru”. Toţi reprezentanţii grupurilor parlamentare s-au exprimat în favoarea acestuia. Proiectul de lege modifică în acest sens art. 14 din Legea nr. 165/2018: „Valoarea nominală a unui tichet de masă nu poate depăşi suma de 20 de lei”, prevede proiectul de lege. Prevederile legii intră în vigoare la data de 1 martie.

Întrebat cum comentează decizia Camerei Deputaților de a majora, în calitate de for decizional, valoarea nominală a tichetelor, premierul a declarat, ATENȚIE: O să facem calculele. Eu atâta nerușinare și nesimțire n-am văzut în viața mea. Fiecare zi în care acest Parlament ia decizii este un motiv în plus să îl facă pe orice român să înțeleagă că e nevoie de alegeri anticipate. Au respins și prorogarea termenului de intrare în vigoare a dublării alocațiilor.

Acesta este primul ministru al României. Un om pentru care instituția Parlamentului nu înseamnă nimic, un om pentru care separația puterilor în stat e ceva care-l încurcă.

Prin tot ce face și tot ce spune, dl Orban arată că și-ar dori un Parlament decorativ. Ne-a dovedit asta prin disprețul cu care a trecut bugetul național sau cele 25 de ordonanțe de urgență. Acum e deranjat că Parlamentul adoptă legi. Dar cine-ați vrea să le adopte, dle Orban? Ați mai răsfoit Constituția de când v-a pus dl Iohannis în scaun? Nu e acesta un atac nepermis din partea unui prim ministru la Parlament?

Apoi, exprimarea. Îi face nerușinați și nesimțiți pe parlamentarii care au votat, deși au votat pentru și deputații PNL!!! E incredibil modul în care a ajuns să se comporte acest partid / adică votează un proiect ca să nu dea rău la popor, iar apoi președintele partidului îi face nesimțiți pe ceilalți din celelalte partide, ca și cum ai lui nici n-ar exista. E ireal. România a încăput pe mâna unui premier atât de ridicol….

P.S: Am văzut că „modelul” ăsta „dai și fugi” e copiat și la Târgoviște. Înțeleg că aproape toți consilierii PNL au votat bugetul local, după care PNL a dat un comunicat de presă că e bugetul prost. Asta e reforma politică propusă de partidul prezidențial.

Deputat Oana Vlăducă – Vicepreședinte PRO România Dâmbovița

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*