January 16, 2021

ISU Basarab I Dâmbovița! Incendiu la o gospodărie din Comuna Pierșinari

Pompierii dâmboviţeni au fost alertați pentru stingerea unui incendiu produs la o gospodărie din comuna Perşinari, deplasându-se la locul evenimentului cu 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă (două de la Detaşamentul Târgovişte şi una de la Detaşamentul Titu) și un echipaj de ambulanță SMURD.

A fost o intervenţie de durată şi foarte dificilă din cauza vântului foarte puternic şi a cantităţii mari de materiale combustibile, dar în ciuda acestor dificultăţi, incendiul a fost lichidat după cca.5 ore de luptă cu flăcările.

În urma producerii incendiului au ars: cca.2500 baloţi de paie/fân, un adăpost de animale pe o suprafaţă de cca.60 mp şi un gard din lemn pe o lungime de cca.70 ml. Din nefericire, în incendiu au decedat 12 ovine şi 3 câini.

Intervenţia promptă a pompierilor a salvat din calea flăcărilor un saivan în care erau adăpostite 410 ovine şi 5 câini.

În urma cercetărilor efectuate la faţa locului, se pare că incendiul s-a produs din cauza unui arc electric format între cablurile de la reţeaua de înaltă tensiune, situată în imediata apropiere, deasupra stivei cu baloţi de paie. Din cauza vântului foarte puternic flăcările s-au extins rapid la adăpostul de animale şi gard.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*