January 15, 2021

Pregătiri pentru alegerile locale! Liderul PMP Dâmbovița, Liliana Nițu, la sedința Consiliului Executiv Național

Fostul ministru de Externe, Cristian Diaconescu, a revenit, marți, în Partidul Mișcarea Populară

„Avem o şedinţă specială astăzi, un Consiliu Executiv Naţional care începe cu o veste bună. Să-i urăm bun revenit domnului ministru Cristian Diaconescu. Întărim rândurile şi intrăm în linie dreaptă pentru a ne atinge împreună obiectivele pe care le-am stabilit în acest an – PMP plus 10%. Împreună cu domnul preşedinte Diaconescu, împreună cu ceilalţi colegi, sunt convins că ţintele noastre politice vor deveni realitate”, a spus Tomac.

La rândul său, Cristian Diaconescu, a precizat că este o perioadă foarte complicată din punct de vedere politic şi este momentul să optezi între „a sta pe margine sau a te implica”.

„Este o perioadă foarte complicată şi dacă ai cât de cât experienţă politică, ai de ales: ori stai pe margine şi vorbeşti, ori te implici. Nu există altă variantă. Din acest punct de vedere, din 2014 până astăzi cred că am vorbit suficient şi cred că, pe de altă parte, este momentul, dacă într-adevăr vrei să fii credibil faţă de tine însuţi şi faţă de cei cu care la un moment dat ai făcut echipă, să te alături şi la bune şi la rele”, a precizat Diaconescu.

Consiliul Executiv Naţional al PMP a decis, marţi, înlocuirea şefilor organizaţiilor judeţene Sibiu, Mehedinţi şi Vrancea, cu Ion Ariton (Sibiu), Nicolae Ivăscescu (Mehedinţi) şi Sorin Hornea (Vrancea), a anunţat preşedintele PMP, Eugen Tomac.

„Am luat decizia de a înlocui trei colegi şi mă bucur că fostul ministru Ion Ariton, începând de astăzi, este preşedinte al PMP Sibiu. Proaspătul numit secretar de stat Nicolae Ivăscescu este, începând de astăzi, preşedinte al PMP Mehedinţi şi, de asemenea, fostul prefect Sorin Hornea, prefect al judeţului Vrancea, este preşedinte interimar al PMP Vrancea”, a precizat Tomac.

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a declarat marţi că partidul său va susţine candidatura lui Nicuşor Dan la Primăria Capitalei, dacă va exista un consens în acest sens al partidelor de dreapta.

„Am discutat doar cu Nicuşor Dan şi am spus că, dacă va exista un consens pentru a-l susţine toate partidele să fie candidatul unic la Bucureşti, şi PMP va fi alături. Observăm că această nominalizare întârzie. Suntem deja în precampanie, deci în scurt timp va apărarea hotărârea de guvern cu privire la data alegerilor locale şi nu mai putem întârzia. PMP a făcut în repetate rânduri apelul de a găsi un consens de a desemna candidaţi unici acolo unde PSD-ul nu poate fi învins de un singur partid. E şi cazul Bucureştiului”, a precizat Tomac după şedinţa Consiliului Executiv Naţional al PMP.

În context, el a precizat că PMP va anunţa candidaţii pentru Primăria Capitalei şi pentru sectoare săptămâna viitoare.

„Urmează săptămâna viitoare să luăm decizia în ceea ce priveşte candidatul nostru pentru Primăria Municipiului Bucureşti şi să anunţăm şi candidaţii la toate sectoarele”, a spus Tomac.

El a adăugat că PMP este gata să meargă cu candidaţi proprii peste tot, în condiţiile în care niciun partid nu şi-a manifestat dorinţa, până la această oră, de a crea alianţe locale cu privire la candidaţi unici.

„Pentru că nu a existat niciun fel de consultare politică, tindem să credem că fiecare partid de dreapta vrea să meargă cu propriii candidaţi. PMP va merge şi este pregătit să meargă cu candidaţi peste tot şi regretăm că până la această oră niciun partid nu a dat acest semnal şi dorinţa de a crea alianţe locale cu privire la candidaţi unici în municipii reşedinţă de judeţ şi preşedinţi de consiliu judeţean”,

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a declarat marţi că va merge la consultările de la Cotroceni cu un mandat clar, acela de a crea o majoritate cât mai rapid cu putinţă, care să susţină un candidat de dreapta.

„În cazul în care consultările vor avea loc înainte de motivarea CCR (privind desemnarea lui Ludovic Orban ca premier – n.r.), pe care şi noi o aşteptăm cu foarte mult interes, bineînţeles că vom merge cu un mandat clar, de a crea o majoritate cât mai rapid, de preferat o majoritate care să susţină un candidat de dreapta. Esenţial în momentul acesta este ca România să aibă un Guvern”, a precizat Tomac după şedinţa Consiliului Executiv Naţional al PMP.

El a adăugat că preşedintele are responsabilitatea de a găsi un consens necesar, pentru a da ţării un guvern stabil şi legitim.

„Preşedintele are această responsabilitate de a găsi un consens necesar, pentru a da ţării un guvern, având în vedere că ne aflăm în faţa unei crize care oricând se poate extinde şi ai nevoie în aceste momente de un guvern stabil, legitim, care să poată lua decizii. În această situaţie ne aflăm, nu mai e loc de dezbateri şi polemici politice, ci este nevoie de acţiune imediată”, a adăugat preşedintele PMP.

Cât priveşte alegerile anticipate, acesta a spus că este un subiect „care nu mai poate fi de actualitate”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*