March 1, 2021

PNL Dâmbovița, Comunicat! ANSVSA nu interzice și nu limitează creșterea porcilor în gospodăriile populației

Dragi dâmbovițeni,

Încep prin a vă asigura că ANSVSA nu interzice și nu limitează creșterea porcilor în gospodăriile populației din Romania.

Ordinul de creștere a porcilor în gospodărie, ordin pe baza căruia s-au făcut atâtea valuri, a fost emis de către fostul ministru al Agriculturii dl.Petre Daea, pe timpul guvernării PSD.

Așa cum ați fost obișnuiți, Partidul Social Democrat continua să trateze în aceeași manieră mincinoasă subiectele ce privesc sănătatea noastră și a familiei noastre.Din punctul lor de vedere orice măsură am lua pentru a evita răspândirea crizei care s-a abătut asupra noastră trebuie criticată, nu analizată.Această criza, gestionată atât de “bine” de către Guverrnul PSD, guvern care a fost informat prin nenumărate rapoarte de avertizare de către Comisia Europeană că virusul pestei porcine urmează să intre în țară dinspre Ucraina, nu a întreprins niciun demers pentru împiedicarea acestui dezastru.

Rezultatul este acela pe care îl știm cu toții:milioane de porci sacrificați și o situație scăpată total de sub control.

Cu cinismul care îi caracterizează pe distinșii domni, vin acum să ne țină lecții despre cum ar trebui gestionate situațiile create de domniile lor, prin incompetența caracteristică celor 3 ani de guvernare.Probabil că printr-o amnezie voită, uită faptul că dacă Guvernul PSD ar fi luat toate măsurile necesare de stopare a gripei porcine, micii fermieri și agenți comerciali nu ar fi avut de suferit.

De asemenea, constatăm că prin comunicatele transmise, PSD Dâmbovița, în goana după voturi, speculează electoral această situație, încercând să creeze panică în rândul românilor de bună credință.

Partidul Național Liberal se angajează să trateze acest subiect cu profesionalism și responsabilitate.

În urma consultării cu crescătorii, cu asociațiile de fermieri și cu asociațiile procesatorilor de carne va rezulta un proiect de ordin care va stabili reguli generale de biosecuritate pentru prevenirea și combaterea bolilor majore la porcine.

Asigurăm toți cetățenii că, în România, vor putea crește porci în gospodăria proprie, cu respectarea unor norme minime de biosecuritate.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*