January 16, 2021

#Reforma sănătății! Liderul ALDE Dâmbovița, Ionel Petre! Sănătatea trebuie vindecată!

Sănătatea trebuie “vindecată”!

Într-un sistem “bolnav” este nevoie de noi, pacienții, pentru a schimba ceva!

Nu ne place când mergem la spital și nu suntem băgați în seamă, nu ne place când controalele se fac doar “de ochii lumii”, nu ne place când personalul medical stă cu buzunarele larg deschise si când trebuie să oferim plicuri cu bani pentru a fi siguri că cei dragi sunt tratați corect… Atunci haideți să schimbăm aceste obiceiuri împreună!
Ne dorim să reformăm sănătatea și credem că o putem face doar împreună propunandu-va cateva solutii:

– Retragerea dreptului de a profesa pentru reprezentanții autorităților din domeniului sănătătii, dar și pentru personalul medical, pentru maximum 5 ani, odată cu primirea sentinței definitive dată de organele competente, în situația în care s-a dovedit luarea de mită. Această măsură poate fi aplicată tuturor categoriilor socio-profesionale (parlamentari, membrii Guvernului, membrii autorităților centrale și locale s.a.m.d).
– Structurarea serviciilor de sănătate, în funcție de cuantumul cotizației la asigurările de sănătate, pe trei categorii: standard, plus și premium. Astfel putem stimula declararea adevăratului salariu în toate segmentele profesionale.
– Realizarea controlului preventiv și transparent. Propunem înființarea unei platforme publice unde să se afișeze rezultatele tuturor controalelor din spitale, cu bune și cu rele. Aici să se prezinte și soluțiile posibile pentru rezolvarea problemelor identificate, soluții care pot fi de ajutor și pentru alte persoane care se află în aceeași situație.
– Înființarea unei platforme de educație pentru sănătate (Sănătate pentru sănătate), o platformă unde specialiștii în domeniu pot oferi sfaturi de prevenție pentru situații de îmbolnăvire. Cel mai bun exemplu este reprezentat de isteria creată în jurul Coronavirus-ului, din cauza lipsei de educație în ceea ce privește igiena personală și modalitățile prin care ne putem feri de îmbolnăvire.

Lista de propuneri rămâne deschisă. Haideți să “vindecăm” sistemul medical împreună! Împreună suntem mai puternici!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*