March 7, 2021

Ionuț Ghibanu, Vicar Eparhial Arhiepiscopia Târgoviștei! Credință tare și nadejde înnoită în vremuri tulburi!

Privesc cu îngrijorare și sporită grijă evoluția cazurilor de îmbolnăvire cu noul coronavirus, de aceea, îndemn credincioșii și preoții să se roage pentru vremea de boală, așa cum sunt prevederile Bisericii noastre strămoșești.

Cred cu tărie că trebuie să respectăm normele igenice impuse în această situație, dar, în același timp, cred că trebuie să sporim solidaritatea cu prilejul activităților social-filantropice și misionare desfășurate în această perioadă, mai cu seamă pentru toți semenii noștri aflați în necazuri și în nevoi.
Recomand credincioșilor noștri să intensifice rugăciunea, atât în cadrul cultului, în duminici și sărbători, cât și acolo unde trăiesc și își desfășoară activitatea.

Înțelepciunea, prudența și echilibrul se impun mai cu seamă în aceste momente, când trebuie să nu uităm că înainte de toate suntem creștini, iar Biserica a fost prezentă mai cu intensitate în viața publică în perioade dificile, așa cum ne aducem aminte de timpurile de criză, de cataclisme, ciumă, holeră, ori alte boli grave, precum și în timp de conflicte și războaie, fiind speranța sigură a tuturor celor ce și-au pus nădejdea în Dumnezeu.
Împreună cu filiala locală de Cruce Roșie, al cărei Președinte sunt, bine și atent colaborând cu toate instituțiile statului, am certitudinea că vom traversa cu bine această perioadă de încercare.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*