February 25, 2021

Crucea Roșie Dâmbovița! 3 corturi pentru triaj epidemiologic în curțile Spitalelor Moreni și Pucioasa

Se iau noi măsuri în încercarea de a evita îmbolnăvirea populaţiei cu noul coronavirus. S-au montat corturi de triaj epidemiologic în curtea celor mai importante spitale din judeţ.

În cursul zilei de duminică, 15.03.2020,voluntarii şi directorul Crucii Roşii Dâmboviţa ,Raul Pavelescu au răspuns solicitărilor venite de la Pucioasa şi Moreni, de a monta în curtea Spitalului Municipal Moreni şi a Spitalului Orăşenesc Pucioasa,corturi de triaj pacienți. Echipele Crucii Roşii Dâmboviţa s-au deplasat imediat în teren şi au montat corturile. Astfel, pacienţii suspecţi de coronavirus cu simptome specifice, vor fi investigaţi în acel cort pentru a nu compromite pacienţii grav bolnavi care ajung cu alte afecţiuni la Urgenţe. În acest mod şi cadrele medicale vor fi protejate şi astfel nu vor exista probleme.

La nivelul judeţului Dâmboviţa nu există persoane cu prezenţa virusului COVID-19 confirmată. Crucea Roşie Română râmâne în continuare în prima linie a asistenţei umanitare alături de cei aflaţi în nevoie.În plină criză de coronavirus este nevoie să dăm dovadă de grijă față de aproapele nostru, să fim responsabili și, mai ales, să respectăm sfaturile medicale ale autorităților competente. Având în vedere răspândirea galopantă a acestei afecțiuni, necunoscute până acum, Cruce Roșie îndeamnă pe cetățeni la calm și rațiune.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*