January 24, 2021

Deputatul PSD, Claudia Gilia! Cerem ca măsurile de sprijin pentru firme să fie făcute transparent!

Am luat act de anunțul Președintelui privind emiterea decretului privind instituirea stării de urgență.

🔴 PSD este un partid responsabil. Am demonstrat deja acest lucru la învestirea de urgență a unui guvern cu puteri depline, punând capăt crizei politice provocate de PNL.

🔴 Constatăm că Președintele a apreciat un număr de măsuri economice și sociale propuse de PSD și le-a preluat.

🔴 În condițiile în care PNL a luat deja măsura liberalizării prețurilor la gaze și electricitate, ceea ce ar fi condus la explozia facturilor la utilități începând cu 1 iulie, plafonarea prețului la utilități, propusă de PSD, este mai mult decât necesară, în condițiile actuale. Totuși, nu este corect ca această plafonare să fie făcută la nivelul prețului mediu din ultimele trei luni. Prețurile la utilități trebuie lăsate să scadă și mai mult decât media ultimelor trei luni, dacă prețurile petrol, gaze și energie coboară pe piețele externe, așa cum de altfel se și întâmplă deja.

🔴 În ceea ce privește măsurile preconizate pentru sistemul sanitar, atragem atenția că este nevoie de criterii clare pentru angajare, Guvernul nu poate lua pur și simplu oameni de pe stradă și să-i angajeze.

🔴 PSD va urmări ca toate măsurile economice menționate astăzi să corespundă integral stării de urgență și să fie adoptate de guvernul Orban. Dar, mai ales, să fie puse în practică.

🔴 Cerem ca măsurile de sprijin pentru firme să fie făcute transparent și nu pe criterii clientelare, iar achizițiile directe să fie publicate pe site-ul Ministerului de Finanțe, atât lista firmelor, cât și contractele pentru achizițiile directe.

🔴 PSD va fi foarte atent ca restrângerile de drepturi fundamentale prevăzute în decretul prezidențial să nu depășească limitele date de situația actuală în care ne aflăm. Accesul oamenilor la informații reale și corecte nu este negociabil pentru PSD.

🔴 Procedural, Parlamentul va respecta Constituția în ceea ce privește aprobarea decretului de instituirea stării de urgență.

Deputat Claudia Gilia – Vicepreședinte PSD Dâmbovița

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*