January 19, 2021

Liderul CJD, Alexandru Oprea, mesaj catre Adrian Țuțuianu! Niciodată nu e prea târziu să fii mai bun! Be Kind !

Am crezut că se va liniști și va înceta cu acuzele, mizeriile și facerea de rău, dar NU. Senatorul Adrian Țuțuianu, cel care se crede mai presus de toți, cel care crede că știe mereu adevărul suprem, vrea în continuare să facă rău deși oamenii nu de asta au nevoie.

Stau și mă gândesc…Suntem într-o situație care ne îngrijorează pe toți. Și nu doar pe noi românii, ci pe TOȚI cei care facem parte din lumea asta. Chiar nu a obosit să facă rău? Chiar nu se poate abține nici în momentele astea?

Pentru că eu am obosit să văd atâta ură și atâta răzbunare. Chiar nu poate să lase măcar o dată orgoliul și ambițiile deoparte și să facă ceva bun?

Pentru știința dumnealui, în ședința ordinară de ieri a #CJD, nu am aprobat doar achiziția unui aparat necesar depistării pacienților infectați cu virusul COVID-19 în valoare de 320.000 lei. Am aprobat suma de 1.509.000 lei din care vor mai fi achiziționate și următoarele:

– Aparat de ventilație mecanică – 3 bucăți, 525.000 lei (175.000 lei/bucată);

– Injectomat – 15 bucăți, 75.000 lei (5.000 lei/bucată);

– Monitor funcții vitale – 10 bucăți, 250.000 lei (25.000 lei/bucată);

– Videolaringoscop – 1 bucată, 20.000 lei;

– Paturi terapie intensivă – 6 bucăți, 150.000 lei (25.000 lei/bucată);

– Tablou de control și alarmare fluide – 1 bucată, 9.000 lei;

– Stație automată pentru oxigen – 1 bucată, 57.000 lei;

– Stație aer comprimat – 1 bucată, 49.000 lei;

– Consolă perete 1 post – 2 bucăți, 18.000 lei;

– Consolă perete 2 posturi – 2 bucăți, 36.000 lei.

Vă spuneam mai devreme că am făcut apel și la operatorii economici pentru a fi alături de SJUT. Așa am reușit să strângem, până acum, și donații în bani în valoare de 100.000 lei, dar și aparatură medicală, în valoare de 300.000 lei.

Am făcut apel și la reprezentanții Regiunii Guangxi cu care avem încheiat un acord de cooperare. Sper și am încredere că ne vor ajuta și ei.

Este adevărat. Poate că nu e de ajuns, dar chiar facem tot ce se poate. SJUT are banii necesari pentru achiziționarea materialelor și echipamentelor pe care le-a cerut. Sunt probleme cu stocurile, care, de multe ori, sunt epuizate.

Evident că orice ajutor este binevenit. Am spus-o de nenumărate ori. Sunt țări mult mai dezvoltate și mult mai pregătite ca noi, dar care au probleme în gestionarea acestei crize mondiale, pentru că virusul pare de neoprit. Dar chiar facem tot ce se poate. Și vorbesc de medici, asistenți, autorități, de toți cei care suntem implicați în această luptă și care chiar așteptăm pe oricine să ni se alăture atât timp cât chiar vrea să ajute și să facă bine.

Nu avem nevoie de acuze și dezinformări. Avem nevoie de susținere reciprocă, ajutor și responsabilitate.

Și deși nu voiam să fac acest lucru, îi reamintesc domnului senator, care a condus ”responsabil” Consiliul Județean Dâmbovița, că atunci când a plecat de la conducerea CJD a lăsat Spitalul Județean de Urgență Târgoviște cu datorii enorme, aproape 180 de miliarde. Astăzi, cu sprijinul ”inconștienților” și ”incompetenților” de la conducerea Consiliul Județean Dâmbovița, SJUT nu mai are nicio datorie, ba chiar are un ușor excedent. Mai mult, s-au făcut și lucrări de modernizare și reabilitare a unor spații. Și spun asta apropo de ce înseamnă corectitudine…

Cu speranța că poate va înceta cu această atitudine, măcar în aceste momente grele pentru toată lumea, îl invit, din nou, pe domnul senator să se implice. Dacă vrea, cu adevărat, să o facă, fiți convinși că nu îl reține nimeni, dimpotrivă, chiar orice ajutor e binevenit. Dar să fie corect, să găsească soluții reale, care chiar au fundament, și să vorbească în cunoștință de cauză! Sfaturile, din păcate, nu sunt de ajuns, mai ales dacă sunt și lipsite de temelie, de certitudinea că pot fi puse în practică.

Și încă un lucru. Mereu a crezut și a spus că poate muta munții din loc, că e singurul care o poate face. Eu chiar sper să și reușească în aceste clipe. Și spun asta pentru binele tuturor. E momentul în care avem cea mai multă nevoie de sprijin! Și nu e niciun fel de ironie în vorbele mele! Chiar e timpul să fim uniți și să ajute fiecare dintre noi cu tot ce poate!

Niciodată nu e prea târziu să fii mai bun!

Alexandru Oprea – Președintele Consiliului Județean Dâmbovița

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*