June 16, 2021

Deputatul PSD, Claudia Gilia, mesaj către prefectul Dâmboviței, Aurelian Popa! Soluția nu este tacerea!

Domnule Prefect, soluția nu este tăcerea!

🔴Constat zilele acestea că Instituția Prefectului Dâmbovița s-a transformat într-o fortăreață. Nimic nu intră, nimic nu iese. Nici măcar cuvinte!
Ca parlamentar, ca profesor, ca om am înțeles că numai comunicarea ne poate ajuta în situații critice, că orice lipsă de dialog duce la derapaje. Ca să parafrazez, lipsa dialogului naște monștrii comunicării.

🔴Am avut zeci de discuții cu primarii din județ, cu o singură concluzie. Sunt singuri în fața pericolului. Reprezentatul Guvernului în teritoriu, prefectul județului, nu a transmis nimic. Niciun plan, nicio strategie, niciun sfat, nici măcar o vorbă bună. Cum pot să lupte ei, eficient, pentru binele locuitorilor județului, dacă nu există o strategie integrată? Virusul ține cont de granițele georgrafice ale fiecărei comunități locale? Nu, nu ține! Ne confruntăm cu o situație extrem de grea la Corbii Mari, unde sunt, deja, 15 cazuri confirmate. Primarul nu poate lupta singur. Are nevoie de sprijin înainte ca zona să devină un focar responsabil de transmiterea virusului în tot județul.

🔴Prefectura Județului a anunțat că discuțiile Comitetului pentru Situații de Urgență se desfășoară pe whatsapp. Până și copii de clasă pregătitoare învață pe platforme on line interactive, dar Prefectura Dâmbovița nu a ajuns la acest nivel. Ce decizii dezbătute și argumentate se pot lua pe un grup de whatsapp?

🔴A mai spus Prefectura că subiectul nu trebuie tratat politic. Eu nu îl tratez politic, pentru că nici virusul nu o face. Îi afectează la fel pe oameni, indiferent de opțiunea politică. Dar, nici nu putem trece cu vederea că cel care trebuie să ia măsuri este Guvernul liberal condus de Ludovic Orban, liderul partidului din care până acum câteva luni făcea parte și Prefectul Județului Dâmbovița. Asta nu înseamnă tratarea politică a subiectului. Aceasta este o realitate care nu poate fi modificată.

🔴În calitate de parlamentar, îi solicit domnului Prefect al județului să iasă din tăcere și să comunice cu autoritățile locale, să îi sprijine în efortul lor de a lupta cu virusului Covid-19, să comunice cu cetățenii prin intermediul presei locale.

🔴În aceste monente dificile pentru societate este nevoie de comunicare rapidă, transparentă, corectă, coerentă.
Domnule Prefect arătați dambovitenilor ca vă pasă de sănătatea și viața lor prin gestionarea cu simț de răspundere a acestei crize epidemice.

Deputat Claudia Gilia – Vicepreședinte PSD Dâmbovița

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*