February 28, 2021

Liderul PNL, Virgil Guran, amenințări la adresa primarului din Corbii Mari! Voi cere prefectului să verifice dacă primarul și-a făcut datoria!

Virgil Guran, Președinte PNL Dâmbovița:

“In calitate de Președinte PNL Dâmbovița am avut grijă ca de fiecare dată când materialele sanitare specifice perioadei au fost direcționate de la Guvern, județul nostru să fie printre primele care au beneficiat de acestea. Cunoaștem cu toții deficitul de materiale de protecție și de materiale sanitare la nivel Uniunii Europene, de aceea este foarte important să avem grijă ca județul Dâmbovița să primească strictul necesar.
Din partea PSD doar critici și nicio reacție constructivă.
Este plină politica de cârcotași care în afară de interesele economice personale nu fac altceva decât să transmită critici la adresa celor care iși fac treaba.

Este important să depunem toate eforturile și să încercăm să reducem cât mai mult riscurile escaladării acestei situații tragice.

Referitor la cazurile concrete pe care le-ați menționat la Corbii Mari, în calitate de consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului, voi cere Instituției Prefecturii, care dispune de cadrul legal, să verifice dacă primarul localității și-a făcut datoria și a luat toate măsurile de protecție ce au fost impuse prin decretatea stării de urgență de către domnul Președinte Iohannis și transmise de către guvern tuturor administrațiilor centrale si locale. Există anumite semne de intrebare care planează asupra faptului că, deși am reușit să nu avem focare epidemiologice în județ, acestea au apărut în localitatea Corbii Mari.

În ceea ce privește Spitalul de la Pucioasa în cursul săptămânii viitoare voi avea o nouă consultare cu Ministrul Sănătății și cu Premierul, astfel încât să asigurăm toate condițiile de securitate atât pentru cetățenii orașului, cât și pentru cadrele medicale. După cum bine știți, au fost direcționate către spitalul din Pucioasa o primă tranșă de materiale sanitare si de protecție.

În condițiile de față discutăm despre obligațiile fiecărui edil de a asigura protecția locuitorilor din comunitatea pe care o păstorește. Atrag atenția tuturor celor care gestionează administrativ această criză, să înceteze în a mai privi procedura simplificată de achiziție a materialelor ca pe o oportunitate de imbogățire și să pună pe primul plan siguranța cetățenilor.

Ca urmare a discuțiilor apărute în ultima perioadă în spațiul public și pentru a asigura transparență totală la nivelul județului a proceselor de achiziție, voi solicita Instituției Prefectului ca în perioada următoare să fie analizate procedurile de achiziție publică derulate pe perioada stării de urgență.”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*