March 1, 2021

Viceprimarul Târgoviștei, Monica Ilie! Invățăm să nu mai urcăm niciodata în jilțul zeilor!

Cu siguranță, perioada aceasta este despre reașezarea vieții, a valorilor, a priorităților. Sunt sigură că nu este despre biocide și moarte, cu toate că trebuie să le învățăm și pe acestea. Să le învățăm fără să ne plângem, să le acceptăm ca revers al unei medalii de care ne-am bucurat și să le ducem cu noi.
Dintr-o dată, vanitățile s-au topit, distanțele fizice sunt semn de grijă și responsabilitate.
Dintr-o dată, avem timp să ascultăm sunetele cerului și ale pământului, să respirăm primăvara mai frumoasă și mai pustie ca niciodată.
Dintr-o dată, oamenii se întorc la oameni, se regăsesc în gânduri, în preocupări și în speranța că vor face pod, împreună, peste molima din afara casei lor.
De fapt, cred că oamenii, după ce au cutreierat întreaga lume, s-au întors la ei ca ființă întreagă, la liniștea și siguranța casei, la căldura brațelor celor pe care îi iubesc și le dau putere, pentru că afară de toate acestea se moare necruțător.
Paradoxal, în toată această nebunie pandemică ce ne amenință, reușim să facem pace cu noi, să fim putere și iubire pentru cei pe care îi însoțim în această aventură și învățăm să nu mai urcăm niciodată în jilțul zeilor.
Suntem oameni și fiecare zi este o binecuvântare!

Monica Ilie – Viceprimarul Municipiului Târgoviște

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*