September 20, 2020

Arhiepiscopia Târgoviștei! Continuă acțiunile Patriarhiei Române pentru ajutorarea celor afectați de pandemie

In timpul stării de urgență națională impusă din cauza pandemiei cu noul coronavirus (SARS-CoV-2), cu respectarea riguroasă a dispoziţiilor autorităţilor de stat adoptate în acest context, la îndemnul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, ierarhii, preoţii şi voluntarii din rândul credincioșilor Bisericii Ortodoxe Române au continuat să ofere ajutor material și financiar celor afectați de pandemie.
Inclusiv mobilizarea filantropică prin acte organizate de voluntariat într-o situaţie de criză sanitară cu severe urmări sociale constituie un exemplu de manifestare concretă a credinței și de ieșire din indiferență pentru întreaga societate românească.
Ajutorul Patriarhiei Române este destinat în mod special persoanelor vârstnice și sărace, bolnave sau cu dizabilități, celor aflați temporar în izolare sau în carantină, dar și unor instituții medicale, și a constat în donația și distribuția de produse alimentare, igienico-sanitare și aparatură medicală.
Prin implicarea directă a centrelor eparhiale, protoieriilor, parohiilor și mănăstirilor, în perioada 6 aprilie – 10 aprilie 2020, a fost oferit un ajutor financiar și material în cuantum de 2.644.807 lei.
Până în prezent, contribuţia totală a Patriarhiei Române la ajutorarea tuturor celor greu încercați de efectele acestei pandemii se ridică la valoarea de 9.798. 478 lei.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*