January 26, 2021

Primarul Targovistei, Daniel Cristian Stan! Investitiile nu sunt neglijate!

Chiar daca este pandemie de Covid-19 si foarte multe resurse bugetare proprii sunt directionate catre combaterea acesteia, precizez ca nici investitiile nu sunt neglijate, desi cele pe buget propriu au de suferit in privinta asigurarii finantarii in conditii optime, nefiind insa abandonat nici macar un singur proiect.

Pe de alta parte, investitiile pe fonduri europene si cele prin Programul National de Dezvoltare Locala sau CNI se deruleaza in ritm normal, cu respectarea masurilor de protectie impotriva pandemiei, cu singura mentiune ca materialele se aprovizioneaza mai greu in aceasta perioada, fiind multi producatori care si-au suspendat, sa speram pentru o perioada nu foarte lunga, activitatea!

In acest context, astazi, am facut o vizita pe santierul care vizeaza modernizarea Şcolii Gimnaziale „Mihai Viteazul”, una dintre cele 9 investitii de reabilitare a unei unitati de invatamant, in derulare acum in orasul nostru!

Proiectul, cu o valoare totala de 18.496.227,26 lei (inclusiv TVA) si finantat din fonduri europene, echivaleaza cu transformarea din temelii a scolii amintite, care va fi reabilitata in intregime, construindu-se nu mai putin de 6 corpuri noi de cladire si realizandu-se cresterea numarului de sali de curs de la 22 la 36. In plus, se construieste o sala de festivitati, se extinde sala de sport, se construiesc grupuri sanitare si vestiare aferente zonei sportive, la care se adauga o cladire tehnica.

La acest moment:

– toate corpurile noi de cladire sunt ridicate deja, o parte fiind in faza de finisaje;
– sunt realizate instalatiile electrice si termice;
– tamplaria exterioara este montata in proportie de peste 80%, saptamana viitoare urmand a incepe montarea usilor interioare;

– extinderea salii de sport este finalizata, pana la finisajele interioare;
– sala de festivitati este finalizata, pana la finisajele interioare;
– este finalizata, in proportie de peste 80% anvelopa termica a tuturor corpurilor, inclusiv a celor reabilitate.

Lucrarile sunt finantate din fonduri europene, prin POR 2014-2020, Axa Prioritara 10, “Imbunatatirea Infrastructurii Educationale”, iar investitia va fi finalizata pana la inceputul anului scolar urmator!

Daniel Cristian Stan – Primarul Municipiului Târgoviște

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*