June 12, 2021

Liderul ALDE Dambovita, Ionel Petre! Inconstienta sau amatorism, domnule Citu?!

Inconștiență sau amatorism, dle Cîțu!

Ministrul de Finanțe ne spune cu seninătate că: „Economia României va ieşi din această criză mai bine decât ne aşteptăm”.

Mergând pe această logică deplasată a dlui Cîțu, de unde știe acest lucru? Există vreun plan la nivelul Guvernului? Există vreo strategie pentru ca economia României să repornească? Există vreun plan de măsuri? Din ce vedem până acum, nu există așa ceva! Doar vorbe, niște generalități!

Guvernul Orban pare la fel de inconștient ca la începutul crizei de coronavirus. România, din cauza guvernului condus de Orban, a ratat startul în ceea ce privește pachetul de măsuri de combatere a epidemiei. Acum suntem în situația să ratăm și startul repornirii motoarelor economiei.
S-ar putea să ne trezim că scăpăm de coronavirus, dar românii nu mai au venituri, nu mai au cu ce să își cumpere de mâncare, să supraviețuiască. Nu se poate să nu ai niciun fel de viziune la nivelul Guvernului ca viața să continue pe mai departe.

Nu spune nimeni să începem de mâine să revenim la muncă și să relaxăm toate măsurile, dar trebuie să existe un plan, pe care Guvernul nu îl are.
Ni se spune de la Guvern doar că se va face după 15 mai o analiză, o evaluare, o posibilă relaxare a măsurilor. În același timp, dna Turcan ne anunță că pachetul de măsuri pentru repornirea economiei va fi anunțat după ce criza va trece. Dacă așa stau lucrurile, atunci va fi prea târziu.

Noi ar trebui că planul acesta și anumite măsuri să le avem în vedere, să le discutăm încă de pe acum.

Ionel Petre – Președinte ALDE Dâmbovița

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*