November 30, 2020

PRO România! Află deciziile adoptate în sedința Biroului Executiv Național!

Am avut o ședință a Biroului Executiv al PRO ROMÂNIA (cu prezență fizică) / repet de câte ori pot: trebuie SĂ NE ÎNTOARCEM LA MUNCĂ, în condiții de securitate sanitară, cu măsuri de protecție. Așa trebuie să se întâmple și în Parlament, rapid. Nu putem să pretindem altora să muncească dacă noi nu oferim primii acest exemplu.

Primul lucru: PRO România cere prim-ministrului Ludovic Orban să se prezinte de urgență în Parlament, la „Ora Guvernului”, pentru a răspunde la subiectul: Măsuri de relansare a economiei României și de atenuare a efectelor negative provocate de epidemia de coronavirus. Președintele Victor Ponta a înaintat conducerii Camerei Deputaților o solicitare în acest sens, pe 29 aprilie.
—————————————————————————
Alte 7 decizii ale Biroului Executiv pentru acțiunile PRO ROMÂNIA din perioada următoare:

📌 Să solicite Parlamentului dezbaterea și aprobarea de urgență a proiectului care prevede acordarea de măști pentru protecția cetățenilor, în regim gratuit.

📌 Să solicite Guvernului prezentarea unui raport legat de programul de testare a cetățenilor în contextul COVID-19

📌 Să inițieze un proiect legislativ de sprijin pentru industria HORECA, în urma dezbaterii organizate online cu reprezentanții domeniului.

📌 Să solicite Guvernului plata imediată, chiar săptămâna aceasta, a subvențiilor pentru agricultură și a ajutoarelor de secetă.

📌 Să ceară Guvernului facilitarea accesului fermierilor la surse de apă, fără plată și fără proceduri administrative.

📌 Să solicite Parlamentului înființarea unei comisii de anchetă pentru achizițiile publice realizate în perioada stării de urgență.

📌 Să solicite Guvernului prezentarea strategiei pentru combaterea efectelor pandemiei

‼️Nu în ultimul rând, PRO România consideră că Parlamentul este cel care trebuie să stabilească data alegerilor locale și parlamentare, în contextul în care guvernul este unul minoritar, reprezentând un singur grup parlamentar care a primit 20% din voturile cetățenilor.

Întâlnirea Biroului Executiv al PRO România a fost urmată de ședința online a organizațiilor județene.

Senator Adrian Țuțuianu – Președinte PRO România Dâmbovița

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*