June 16, 2021

Strada de la Dâmbovița MALL se va numi Bulevardul Regele Ferdinand

Bulevardul Regele Ferdinand ! Aceasta este denumirea noii străzi din zona fostei Unități Militare de la Gară, unde se construiește primul mare Centru Comercial din Târgoviște (Dâmbovița MALL) și care va deveni principala zonă de recreere a dâmbovițenilor. Noua stradă este delimitată de Bulevardul Regele Carol I și strada Petru Cercel (centura), are lungimea de 1227 m și o suprafață de 37.346 mp.

“Regele Ferdinand a avut o legătură cu orașul Târgoviște. La data de 20 octombrie 1907, în prezența Principelui Ferdinand, Moștenitorul Tronului, și a generalului Alexandru Averescu, s-a așezat piatra de temelie pentru clădirea care, din anul 1910, a găzduit Școala de Ofițeri de Cavalerie de la Târgoviște, devenită, ulterior, Școală de Ofițeri de Cavalerie Ferdinand I, actualmente, monument istoric aflat în vecinătatea intersecției noii străzi cu Bulevardul Regele Carol I. O succesiune istorică a 2 personalități legate de momente de glorie, înlănțuite în ordinea cronologică în geometria acestor străzi“, ne-a mărturisit Daniel Cristian Stan – Primarul Municipiului Târgoviște în cadrul emisiunii Riposta !, la Columna TV Târgoviște.

Bulevardul Regele Ferdinand va fi inaugurat pe data de 28 Mai, cu cele 3 sensuri giratorii, împreună cu Hypermarket – ul Carrefour, primul magazin dat în folosință din viitorul Dâmbovița Mall.

Denumirea străzii urmează să fie votată la următoarea ședință a Consiliului Local Municipal Târgoviște.
foto wordpress

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*