March 7, 2021

PRIMĂRIA TÂRGOVIŞTE!163 Milioane lei pentru modernizarea transportului public

Mega proiect cu finanțare europeană, la Târgoviște ! 163 de milioane lei, 40 de autobuze Mercedes, marca de autobuz care circulă deja în Capitala Spaniei, reabilitări și modernizări de străzi și bulevarde ! Toate acestea, până la sfârșitul anului, când problema transportului public va fi rezolvată. Asta înseamnă, în primul rand, confort, diminuarea gradului de poluare, dar și fluidizarea traficului rutier.

“În pofida pandemiei și a unei gauri de 12 milioane de lei în buget ! Ăsta este adevărul, atât avem, raportat la nivelul anului trecut, ca și nivel de încasare ! Deci avem o gaura de 12 milioane de lei ! Este enorm ! În pofida acestei situații, pe care nu o puteam anticipa, în pofida faptului că Guvernul ne dă o mână de ajutor, știți cum e, îi dai o mână de ajutor pe marginea prăpastiei și îi faci și-un vânt, asta e măna pe care ne-a dat-o Guvernul, ne-a mai luat 220.000 lei din buget ! Dar, în pofida acestor lucruri, sunt în măsură să le ofer târgoviștenilor câteva vești foarte bune pentru dumnealor și mai puțin bune pentru cei care, în afara de a înjură și de a da cu pietre, nu știu să facă nimic altceva. Pentru că e ușor să critici, să înjuri și să arunci cu noroi, însă greu, este infinit mai greu să realizezi ceva ! Dacă nu face, domne, e un hoț, a furat banii ! Dacă face, domne, pai tu nu vezi cați bani sunt acolo, câte sute de milioane sunt acolo, pai, își trage și el, că , altfel, nu le făcea ! Și-au închis subiectul asta, dar care este răspunsul pe care îl dăm noi !

Răspunsul nu poate fi decât în teren ! Am semnat cele 2 contracte pentru modernizarea transportului public în Municipiul Târgoviște ! Nu stiu dacă realizăm, în momentul de față, dar este un moment istoric ! 163 milioane lei pentru modernizarea transportului public ! Da, sunt mulți bani pe ceea ce înseamnă cumpărarea de autobuze noi, 40 la număr, pe ceea ce înseamnă reabilitarea integrala a Bulevardului Mircea cel Bătrân, a Bulevardului Regele Carol, a străzii Gării, a pasajului de lângă PAVCOM, construirea unui depou și a 3 stații de capăt, reabilitarea stațiilor de îmbarcare / debarcare de pe raza Municipiului Târgoviște, softul de gestionare a traficului, sistemul de ticket – ing s.a.m.d. Un proiect extraordinar de important pentru Municipiul Târgoviște, din fonduri europene, repet, în valoare de 163 de milioane lei, 2 proiecte în cadrul unui complex de investiții. Vestea foarte bună este, pentru că am derulat deja licitațiile sub condiție suspensiva, am reușit deja să semnăm primul contract de furnizare a unor autobuze Hybrid, la Târgoviște, cu, poate, unul dintre cei mai importanți producători de autobuze din lume, ca să nu zic cel mai important, Mercedes Benz, autobuzul Mercedes Benz Citaro Hybrid este autobuzul anului trecut în lume pe zona de transport public, este autobuzul care, spre exemplu, circulă prin Madrid în momentul acesta și care, începând cu finalul acestui an va asigura târgoviștenilor condiții de confort și de siguranță la cele mai înalte standarde. Primul contract are în vedere 28 de autobuze, semnat deja de către Primăria Municipiului Târgoviște. Toate problemele pe care le-am avut pe zona de transport public vor dispărea, pe bani europeni, deși lucrurile au mers greu, în condițiile în care noi am depus cererea de finanțare în decembrie 2018″, a declarat Daniel Cristian Stan, Primarul Municipiului Târgoviște, la emisiunea Riposta !, la Columna TV Târgoviște.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*