March 7, 2021

Liderul PRO România, senatorul Adrian Țuțuianu! Repornirea României a devenit obiectiv ZERO în momentul de față!

Prieteni dâmbovițeni, știu că, pentru foarte mulți dintre voi, perioada aceasta a crizei de sănătate a fost dublu de încercată. Oameni care aveți business-uri locale, mai mici sau mai mari, v-ați trezit în fața unui scenariu urât și pesimist. Diminuarea sau încetarea activității, reducerea drastică a comenzilor, trimiterea oamenilor în șomaj – toate au afectat dramatic viața dumneavoastră.

Din păcate, nu am avut, la nivel de guvernare, pe cineva cu viziune, care să înțeleagă în mod real cum funcționează economia, „la firul ierbii”. Sugestiile venite din partea noastră au fost respinse, fără a fi măcar analizate. Am vorbit neîntrerupt despre o idee – #RepornimRomânia – înțelegând de aici că, fără a ne întoarce la muncă (în condiții sanitare corespunzătoare), ne vom „îmbolnăvi” și mai rău, falimentând cu toții.

PRO ROMÂNIA a fost 🆂🅸🅽🅶🆄🆁🆄🅻 partid care a refuzat prelungirea stării de urgență, dacă nu se iau măsuri urgente:
👉 Adoptarea pachetului economic și fiscal de sprijin pentru firmele afectate de perioada de blocaj (turism, restaurante, agenții, hoteluri);
👉 Solicitarea suplimentării sprijinului financiar din partea UE, în condițiile în care suma de 3,3 miliarde este insuficientă;
👉 Adoptarea pachetului de stimulare fiscală și sprijin pentru agricultură și pentru industria alimentară;
👉 Implementarea Programului Național de investiții în infrastructură – pentru ieșirea din criză.

Nu s-a dorit asta / nu am votat prelungirea stării de urgență (s-a dovedit că am avut dreptate). Din partea guvernului, publicarea unor reglementări ambigue, fără consultarea mediului de afaceri, a înrăutățit lucrurile, în loc să le îndrepte.

Dorința mea, însă, dincolo de toate neajunsurile, este să ne ajutăm reciproc, astfel încât afacerile locale să aibă în continuare o șansă. Există o posibilitate, prin Programul de susținere a întreprinderilor mici și mijlocii – IMM Invest România / schema de ajutor de stat.

Găsiți tot ce vă interesează în linkul de mai jos (ordonanța de aprobare, schema de ajutor, declarații, ghid de completare, întrebări frecvente). Dacă aveți nelămuriri suplimentare, puteți să-mi scrieți și mie.

👉 https://www.fonduri-structurale.ro/imm-invest

Ca în multe cazuri, programul e o idee bună administrată prost și are destule vulnerabilități (site blocat, creditare lentă, finanțare insuficientă). Startul a fost groaznic: în primele două săptămâni, din aproape 100.000 de cereri / doar 12 (!!!) acceptate.🤬🤬 Sunt multe firme lovite de criză, care nu pot primi împrumuturi, deoarece nu pot dovedi băncii că vor avea clienți în următoarele luni, în condițiile în care astăzi nici măcar nu știu dacă își vor relua activitatea.

DAR, într-un ocean de nimic pe care-l oferă actualul guvern mediului de afaceri, acest program poate fi accesat.

Vă voi ține la curent cu toate posibilitățile și pârghiile de sprijin în zona de business, pentru că #RepornireaRomâniei a devenit obiectiv ZERO în momentul de față. Vom supraviețui în măsura în care voi, antreprenorii, veți supraviețui.

Senator Adrian Țuțuianu – Președinte PRO România Dâmbovița

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*