January 27, 2021

Liderul ALDE Dâmbovița, Ionel Petre! Nu toți oamenii sunt oameni pentru Raed Arafat!

Înmormântarea ÎPS Pimen a creat mare vâlvă printre români și pe bună dreptate! Cu tot respectul, aprecierea și pioșenia față de sfinția sa, nu pot fi însă de acord cu atitudinea autorităților!

Legea este lege pentru toți oamenii!

Raed Arafat a declarat că a făcut o ”excepție limitată” în acest caz, pentru că ”slujba trebuia să se facă altfel decât la un om simplu”…

Îi amintesc domnului Arafat că nu poate exista cuvântul limitat la o slujbă de înmormântare la care au participat mii de credincioși. De asemenea, punctez faptul că și ÎPS Pimen a fost tot un ”om simplu”, așa cum se raportează Secretarul de Stat la ceilalți cetățeni. A fost un ”om simplu”, care a ales să îl slujească pe Dumnezeu, un om care a trăit la fel de normal ca semenii lui, precum credincioșii pe care i-a îndrumat către Dumnezeu. Cum este posibilă această discriminare la adresa românilor, domnule Arafat? Dintr-un exces de zel pentru propria imagine sau pentru menținerea unor relații, posibil utile pentru susținere, în viitor? Un exces de evlavie tocmai din partea unei persoane care nu împărtășește credința creștină cu ”oamenii simpli” pe care încearcă să îi prostească în față, că s-a luat decizia corectă în acest caz? Respect credința domnului Raed Arafat, așa cum respect credința oricărui om și tot așa cum respect fiecare om în parte, indiferent de funcția deținută sau activitatea desfășurată! Cu toții suntem oameni simpli pe acest pământ!

Vi se pare corect ca la această înmormântare a unui om care a pierdut lupta în fața COVID-19 să participe mii de oameni, care s-au apropiat și pentru a pupa cosciugul, iar în cazul altor ”oameni simpli” rudele să nu fie lăsate nici măcar să identifice cadavrele, iar defuncții au fost îngropați în câteva minute, fără ca cei dragi să își poată lua adio de la ei?

A nu se înțelege că evenimentul în sine m-a deranjat, în niciun caz! Eu am fost unul dintre cei care au militat public pentru redeschiderea Bisericilor pentru credincioși, pentru că avem nevoie de Dumnezeu în fiecare clipă, mai ales în cele mai dificile, cum au fost ultimele luni. Mă intrigă, însă, faptul că un ”simplu om”, Raed Arafat, pare că are ”înțelegere” cu noul coronavirus și parcă prin această derogare specială i-a spus când să ”nu acționeze”. Ce înseamnă asta? Uite coronavirusul, nu e coronavirusul? Cum este posibil ca un om, care are liber la decizii pentru PROTEJAREA populației, să se joace cu soarta a mii de oameni?

Cum este posibil ca într-o perioadă de stare de alertă să se facă derogare specială chiar în cazul unui pacient răpus de coronavirus? Care este prevenția în acest caz, domnule Secretar de Stat ? Până și medicii au catalogat drept inacceptabilă această derogare, dată chiar de cei care dirijează lupta cu epidemia de coronavirus.

Cum este posibilă această bătaie de joc din partea unui Secretar de Stat la adresa românilor care și-au pierdut apropiații? Cine va răspunde dacă printre miile de pelerini care au trecut pe la cosciugul ÎPS Pimen vor apărea cazuri de Covid-19?

Cum era cu cei acuzați de zădărnicirea combaterii bolilor? Este o acuzație adusă doar ”oamenilor simpli”? Pentru cei ”mai speciali” din Ministerul Afacerilor Interne nu se aplică?

Ionel Petre

Președinte ALDE Dâmbovița

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*