September 27, 2020

Aveți grijă! COVID-19-Dâmbovița! 12 decese, 268 cazuri confirmate, 95 vindecați, 35 în carantină și 2406 în izolare

BULETIN DE PRESĂ

din data de 26.05.2020

Polițiștii continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

În cursul zilei de 25 mai a.c., 273 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița și 120 polițiști locali au desfășurat 190 de misiuni specifice. Totodată, au fost efectuate 1.645 verificări la persoane aflate în izolare la domiciliu. O persoana a fost introdusă într-un centru de carantină pentru 14 zile pentru nerespectatarea măsurii izolării la domiciliu. Aceasta a fost sancționată contravențional și cu amendă în valoare de 2.000 de lei.

Obiectivul tuturor este siguranța cetățeanului.

În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii și jandarmii acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

Inspectoratul Județean de Jandarmi Dâmbovița execută în continuare misiuni privind ordinea publică la locațiilede carantină;

Astăzi, 26.05.2020, conform situației DSP Dâmbovița:
se află în izolare la domiciliu: 2.406 persoane asimptomatice
se află în carantină instituționalizată: 35 persoane
persoane confirmate cu COVID-19, în total: 268 persoane
persoane vindecate : 95
persoane decedate de la debutul pandemiei: 12.
În ultimele 24 de ore, au fost executate misiuni/acțiuni de către reprezentanți ai ISU “Basarab I” Dâmbovița (11 misiuni) și ai Serviciului de Ambulanță Județean Dâmbovița (6 misiuni) pentru transportul persoanelor către locațiile stabilite pentru carantină, transportul persoanelor suspecte/confirmate cu COVID-19 la unități spitalicești, precum și acțiuni de decontaminare a tehnicii și a personalului care a participat la acțiunile de transport. De asemenea, DSP Dâmbovița a executat 3 misiuni specifice privind transportul probelor biologice și efectuarea anchetelor epidemiologice.

Multumim tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă!

CENTRUL JUDEȚEAN

DE COMUNICARE ȘI INFORMARE PUBLICĂ

AL JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*