September 25, 2020

Ionuț Ghibanu, Vicar Eparhial Arhiepiscopia Târgoviștei, atac la PRO România! Dezinformează opinia publică!

Am văzut conferința de presă de azi, a Pro România Dâmbovița. Pentru corecta informare a opiniei publice, a lui Cosmin Tătulescu şi a partidului din care face parte, fac următoarele precizări:

Arhiepiscopia Târgoviştei a primit în ultimii ani numeroase solicitări din partea locuitorilor municipiului Târgovişte pentru înfiinţarea unui nou cimitir, având în vedere că numărul locurilor noi de înmormântare, în cimitirele existente, este foarte redus. Ca urmare, Centrul Eparhial a înterprins numeroase demersuri pentru identificarea şi obţinerea unui teren potrivit.
2. Cu câţiva ani în urmă, dl. senator Adrian Ţuţuianu, în timpul mandatului de preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa – în prezent preşedinte al partidului Pro România, filiala Dâmboviţa, alături de dl. primar Daniel Cristian Stan, a participat împreună cu reprezentanţii Arhiepiscopiei Târgoviştei la vizitarea mai multor amplasamente din municipiul Târgovişte şi s-a stabilit că terenul în suprafaţa de 54.500 mp, situat în str. Şoseaua Găeşti, este cel mai potrivit pentru înfiinţarea unui nou cimitir. Mai mult decât atât, inițial se agrease un teren din vecinătatea viitorului Mall și al stadionului de la U.M. Gară.
3. În solicitarea prezentată Consiliului Local al Municipiului Târgovişte, pentru obţinerea dreptului de folosinţă gratuită asupra terenului menţionat mai sus, în şedinţa publică din data de 30 ianuarie 2020, Arhiepiscopia Târgoviştei a menţionat cu claritate faptul că noul cimitir nu va fi unul confesional, doar pentru solicitanţii de religie ortodoxă, ci va fi destinat tuturor târgoviştenilor, fie că aparţin vreunui cult religios recunoscut de stat, fie că sunt persoane fără religie. (vezi aici înregistrarea şedinţei, minutul 30: http://www.pmtgv.ro/AudioCL/audio300120.MP3).
Regret faptul că reprezentantul partidului politic menționat nu s-a documentat suficient și dezinformează opinia publică.

Ionuț Ghibanu – Vicar Eparhial Arhiepiscopia Târgoviștei

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*