September 25, 2020

Liderul ALDE, Ionel Petre! 24 Iunie – o zi specială de sărbătoare!

Tradiția, valoare națională!
24 iunie – o zi specială de sărbătoare!

Cea mai lungă zi din an, o zi specială de sărbătoare în care avem numai gânduri bune. Drăgaica este sărbătoarea belșugului în gospodărie, a iubiri și a fertilității! O zi în care ne amintim de prețul inestimabil al sănătății, grație tradițiilor străvechi. Se spune că în această zi, pe vremuri, se adunau ierburile de leac pentru diverse boli. Medicina a evoluat, iar acum doctorii sunt cei care se ocupă de vindecarea pacienților, însă, una dintre semnificațiile zilei rămâne de actualitate: trebuie să acordăm o mare importanță sănătății noastre!
La origini, Drăgaica este un ritual agrar. Dansul Sânzienelor vizează prosperitatea și protecția culturilor, mai ales de cereale. De asemenea, face ca fructele să se coacă mai repede, ferindu-le de stricăciuni și putrezire. Oricât ne-am dori să mai vedem “dansul Sânzienelor” la sate, dată fiind situația pandemică, acest lucru nu este posibil, dar nimeni nu ne poate opri să povestim sau sa ascultăm legendele legate de această sărbătoare.
Nimeni nu ne poate opri să sperăm la prosperitate, la iubire, la bogăție și liniște.

Din punct de vedere religios, sărbătoarea coincide cu nașterea Sfântului Ioan Botezătorul!
Din punct de vedere identitar, această zi de sărbătoare coincide cu celebrarea piesei principale din portul național, ia! Ziua Iei este sărbătorită din anul 2013, iar frumoasa bluză tradițională este “la modă” permanent. Nu pune în evidență doar complexitatea costumului popular românesc, ci și frumusețea femeilor care o poartă cu mândrie!
Astfel că, într-o zi atât de frumoasă trebuie sa avem doar gânduri de bine!
Bucurați-vă de darul vorbirii, care a învăluit nașterea Sfântului Ioan Botezătorul, și comunicați frumos cu cei din jur!
Sperați și contribuiți la prosperitatea din familie, gospodărie și chiar din țară!
Iubiți cu toată inima și bucurați-vă de iubirea pe care o primiți!
Purtați ia cu drag, fiți frumoase, doamnelor! Iar voi, domnilor, admirați-le și prețuiți-le așa cum merită!
Bucurați-vă de fiecare moment al acestei zile speciale!

Ionel Petre – Președinte ALDE Dâmbovița

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*