September 21, 2020

APIA Dâmbovița! 14 – 22 iulie, control preliminar al cererilor unice de plată!

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Centrul Judetean Dambovita informează producatorii agricoli ca pot infiinta culturile succesive folosite ca strat vegetal pentru asigurarea Zonelor de Interes Ecologic, in perioada 01 iulie – 01 octombrie 2020.

Precizam ca, Zonele cu strat vegetal sunt suprafețele arabile cultivate cu amestecuri de specii de culturi care nu participă la calculul diversificării culturilor și care asigură acoperirea solului pe o perioadă de cel puțin 8 săptămâni. Înființarea stratului vegetal ca zonă de interes ecologic se face după recoltarea culturii principale declarate în anul de cerere curent, in perioada 01 iulie -01 octombrie.

Fermierii au obligatia legală de a comunica la APIA în scris, în maxim 5 zile, data răsăririi stratului vegetal, față de care se calculează intervalul de 8 săptămâni în vederea asigurării eligibilității suprafețelor de teren arabil declarate pentru plata pentru practici agricole benefice pentru climă și mediu (înverzire).

În cazul în care fermierul nu depune la APIA notificarea de rasarire a stratului vegetal, pentru cererea unica in cauza se vor aplica sancțiuni prin reducerea plății pentru practici agricole benefice pentru climă și mediu pentru anul 2020.

De asemenea, reamintim fermierilor damboviteni ca in perioada 14-22 iulie se desfasoara controlul preliminar al cererilor unice de sprijin. Aceasta etapa presupune remedieri, fara penalitati, ale declaratiei de suprafata completata de fermier la depunerea cererii. Concret, programul electronic a generat notificari pentru fermierii cu neconformitati : suprapuneri si supradeclarari de parcele. Aceste notificari au fost transmise fermierilor care au posibilitatea revizuirii declaratiei initiale.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*