September 27, 2020

Poliția Dâmbovița! Recomandările polițiștilor și jandarmilor pentru o vacanță în siguranță!

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, împreună cu efective de la Inspectoratul de Jandarmi Județean Dâmbovița, au desfășurat o activitate pentru informarea cetățenilor prezenți în zonele de agrement de pe raza municipiului Târgoviște.

În cadrul acțiunii, polițiștii și jandarmii au oferit cetățenilor sfaturi privind protecția bunurilor personale și principalele măsuri de siguranță pentru protejarea locuinței, dar și informații despre pericolul la care se pot expune persoanele prin publicarea unor date private pe rețelele de socializare.

De asemenea, cetățenii au primit materiale cu conținut informativ-preventiv, cât și recomandări cu privire la conduita socială responsabilă pe care trebuie să o adopte în scopul prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2.

La acțiune au participat și reprezentanți de la Crucea Roșie-Filiala Dâmbovița.

Pentru ca zilele libere din perioada de vară să fie cât se poate de reuşite, poliţiştii si jandarmii vă readuc în atenţie o serie de măsuri pe care le puteţi lua, pentru a nu deveni victimele unor infracțiuni.

Când plecați de acasă:

Încercaţi să creaţi aparenţa că se află cineva în locuinţă, prin instalarea unor dispozitive de aprindere şi stingere automată a luminilor în locuinţă sau colectarea frecventă a corespondenţei, de către un vecin sau o persoană de încredere.
Rugaţi un vecin să vă supravegheze locuinţa. Nu lăsaţi sume mari de bani sau valori în casă.
Nu postaţi pe reţelele de socializare mesaje din care să reiasă că sunteţi departe de casă, întrucât poate constitui o invitaţie pentru hoţi!
Protejaţi-vă bunurile personale atunci când vă recreaţi!

Acordaţi o atenţie sporită lucrurilor personale atunci când mergeţi să vă relaxaţi, în timpul ieşirilor la iarbă verde, la piscine, ştranduri sau la pescuit.
Păstraţi mereu în raza vizuală, pentru supraveghere, pătura, banca sau locul în care aţi lăsat obiectele personale! Încercaţi să lăsaţi întotdeauna o persoană de încredere la locul respectiv.
Nu lăsaţi obiectele de valoare – bijuterii, portmonee, telefoane mobile – la vedere !

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*