July 31, 2021

Ediția a 5-a! Cupa Floare de Colț, la Complexul Turistic Gâlma – Dâmbovița!

A cincea ediție a concursurilor montane dotate cu “Cupa Floare de Colț” s-a derulat în perioada 19-22 noiembrie 2020, având ca organizator Asociaţia Ecologică Floare de Colţ, în parteneriat cu Asociaţia Chindia Jurasic Park. Concursul, având cofinanţare din partea Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Dâmboviţa s-a desfășurat la limita dintre masivele Bucegi și Leaota, pe valea Ialomiței, la Complexul Turistic Gâlma și a beneficiat de participarea a 5 echipe de câte patru tineri (2 fete şi 2 băieţi), din judeţul Dâmboviţa, reprezentând unităţi de învăţământ sau ONG-uri.

În cursul primei zile, tinerii au primit interesante informații legate de marcajele turistice, au văzut și chiar probat echipament de munte sau echipament specific pentru alpinism.

Ziua a doua a fost dedicată atelierelor practice, pline de adrenalină constând în cățărare și rapel pe impresionanta Gâlmă a Ialomiței, o stâncă scăldată de blândul soare de toamnă. Ziua a treia a fost plină de surprize, pentru că razele soarelui s-au transformat în fulgi mari de zăpadă, care au acoperit pădurea, făcând astfel inedită drumeția pe valea Raciului, la captarea făcută în anii 60 pentru alimentarea cu apă a Hidrocentralei Moroeni (Gâlma) sau în probele de speologie. Ziua de duminică a început cu teoria orientării cu busolă, urmată de un animat concurs contratimp, cu echipe participante cu mare ardoare în câștigarea de puncte.

La final, fiecare participant a primit câte o medalie, iar echipele câte un trofeu simbolic. Practic, la sfârșitul taberei, a câștigat exuberanța tinerilor, a câștigat curiozitatea lor, a câștigat Educația altfel!

Acest nou proiect a fost cea de-a 91-a etapă a programului Asociaţiei Ecologice Floare de Colţ “Natura ne învaţă primii paşi în viaţă”, program care a implicat până în prezent, 4550 de persoane în cei zece ani de la înfiinţarea asociaţiei.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*