June 16, 2021

Poliția Dâmbovița! Dezbateri de Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței Impotriva Femeilor!

Polițiștii Structurii de Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au organizat o întâlnire cu studenți ai Facultății de Drept și Științe Administrative, Universitatea Valahia, temele dezbătute vizând modalitățile de prevenire a violenței asupra femeilor.

Totodată, în cadrul acestei întâlniri , polițiștii au promovat aplicația Bright Sky RO, care vine în sprijinul victimelor violenței domestice.

Aplicația a fost dezvoltată și adaptată pentru România în cadrul unui parteneriat al Fundației Vodafone România cu Poliția Română (prin Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității), Asociația ” Necuvinte” și Asociația ”Code for Romania” și vine în sprijinul victimelor prin oferirea de informații utile și posibilitatea stocării probelor pentru un eventual demers juridic.

Studenții au participat activ la dezbatere, în calitate de viitori juriști, exprimând diferite puncte de vedere în ceea ce privește domeniul drepturilor și libertăților cetațenilor și principalele măsuri ce pot fi întreprinse în cazul unei situații de violență în familie.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*