June 16, 2021

Vicepreședintele PSD, Radu Popa! E vremea să ne aparăm satul românesc, Biserica, producatorii locali și școala!

Sus, în coviltirul Cerului, se spovedea toamna pregătindu-se de plecare. Era tristă și frumoasă ca o lucrarea de Zuccarelli. Din păcate, anul acesta noi nu ne-am dăruit spațiu să ne bucurăm de ea, vremurile ne-au mutat privirile spre alte urgențe timpurii.

Când miroase a iarnă, pe toată Valea Dâmboviței oamenii lustruiesc merele ca pe icoane, le privesc cu sfială și le trimit în oboare. Bucuria lor se naște și se amplifică din zambetul satisfăcut al cumpărătorilor.

Dar anul acesta nu a mai fost așa. O tradiție veche cât istoria a fost încuiată în beciuri și înlocuită cu ordonanțe guvernamentale semnate de românii Orban și Arafat. Vremuri inubliabile…

Ieri după-amiază am vizitat câteva sute de locuitori din Văleni-DB. Oamenii așteptau cuminți revenirea la normalitate și privirile lor întrebau Cerul și Pământul cât mai durează această anomalie.

”Nu pot să mă duc cu marfa la piață, dar la marketurile alea scumpe pot să mă duc. La Biserică nu am voie că umblă COVID-ul dar pe la mall-uri pot să merg. Asta e lume normală?” întreba acuzator o femeie trecută de 60 de ani și opinia dumneaei e o sinteză a dialogurilor din zonă.

Le-am spus că împărtășim aceleași neliniști și i-am îndemnat să nu își piardă speranța. Vom ieși noi și din noapte asta. Ne vom reîntâlni, din nou, cu prietenii și cu cei dragi. Vom reface horele care țin vie tradiția, ne vom închina la aceleași icoane și vom zâmbi, îmbrățișându-ne frățește, fără mască.

Vom redeschise piețele și vom descătușa școlile.

E nevoie să eliberăm România de pelagra asta galben-demagogică a cărei țintă sunt tradițiile și capitalul românesc.

E vremea să ne apărăm satul românesc, Biserica, producătorii locali și școala. Adică România eternă.

Radu Popa – Vicepreședinte PSD Dâmbovița

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*