June 19, 2021

PRO România Dâmbovița reclamă nereguli în desfășurarea procesului electoral din 6 Decembrie!

Partidul Pro România constată că în județul Dâmbovița procesul electoral se desfăsoară cu încalcarea prevederilor legale, astfel:

S-au constatat nereguli în privința ștampilei cu inscripția ”Votat”, care a fost înmânată alegătorilor de către reprezentanții partidelor politice, nu de către președintele secției de votare, așa cum prevede art. 84, alin. 4 din Legea 208/2015.
La o secție de votare din localitatea Dragodana a fost lăsat să voteze un cetățean cu domiciliul în București și reședința în județul Olt, încălcându-se prevederile art. 84, alin. 1 din Legea 208/2015.
În mai multe secții de votare procesele verbale au fost semnate de către unii dintre membrii Biroului Electoral ”în alb”, iar președinții secțiilor au refuzat ca acestea să fie înlocuite cu alte procese verbale nesemnate, încălcându-se astfel prevederile art. 93, alin. 1 și 3 , cu privire la consemnarea rezultatelor votării și semnarea proceselor verbale după consemnarea rezultatelor.
Partidul PRO România a formulat întâmpinări și contestații și a sesizat Biroul Electoral de Circumscripție Județeană nr. 16 Dâmbovița pentru soluționarea, conform legii, a acestor nereguli.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*