June 16, 2021

Poliția Dâmbovița! Acțiuni desfășurate pentru siguranța cetățenilor!

Pe parcursul zilei de ieri, 22 decembrie, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au acționat pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică și pentru verificarea modului în care sunt respectate normele impuse în contextul epidemiologic actual.

Activităţile s-au desfășurat în sistem integrat şi au vizat, în special, zonele aglomerate, centrele și societățile comerciale, dar şi mijloacele de transport în comun, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Sars-CoV-2.

Polițiștii dâmbovițeni au derulat activități atât în mediul urban cât și rural, fiind verificate 199 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate şi 318 mijloace de transport persoane.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 279 de sancțiuni contravenționale (275 pentru nerespectare măsurilor de protecție individuală și 4 pentru nerespectarea restricțiilor privind circulația în intervalul orar 23:00-05:00), valoarea totală a amenzilor fiind de 12.750 de lei.

De asemenea, în urma unei sesizări făcute prin linia TELVERDE – 0800 800 165, polițiștii s-au deplasat la un magazin de pe raza localității Dârza, unde au identificat o femeie de 50 de ani, din Buftea, care nu purta masca de protecție, aceasta fiind sancționată cu amendă în valoare de 500 de lei.

Reamintim cetățenilor că, în contextul actual, este necesar să manifeste un comportament responsabil și să nu se expună inutil unor riscuri.

Razie a polițiștilor dâmbovițeni

La data de 22 decembrie a.c., în intervalul orar 08:00-14:00, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au organizat o razie pentru depistarea și sancționarea persoanelor care nu respectă măsurile impuse în contextul pandemiei de COVID-19, pentru sancționarea abaterilor comise de participanții la traficul rutier, precum și pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale.

În urma activităților din teren, polițiștii au constatat 4 infracțiuni și au aplicat 481 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 147.760 de lei.

Din totalul amenzilor aplicate în acest interval, 225 au fost pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 și 228 pentru încălcarea prevederilor O.U.G 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Totodată, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 10 permise de conducere și au retras 3 certificate de înmatriculare.

În continuare, polițiștii dâmbovițeni vor fi la datorie, acționând permanent pentru siguranța cetățenilor!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*